Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a transmis, marţi, date şi un infografic despre schema ”Iubire prefăcută”, prin intermediul căreia infractorii vizează persoanele de pe site-uri de întâlniri sau reţele de socializare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În spatele unui profil de social media sau mesaj se poate ascunde un atacator care îşi asumă o identitate falsă. Fii mereu precaut cu cei care te contactează şi atent la modul în care încearcă să interacţioneze cu tine. Nu ezita să pui întrebări de verificare interlocutorului”, au transmis, marţi, reprezentanţii DNSC.

Aceştia au oferit detalii despre schema ”Iubire prefăcută”, alături de un infografic care arată cine sunt potenţialele victime şi cum operează infractorii cibernetici.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Atacatorii vizează victimele pe site-uri de întâlniri, dar pot utiliza şi reţele de socializare sau e-mail-ul pentru contact.

De asemenea, specialiştii arată care sunt semnele şi ce pot face cei vizaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.