Desene cu gladiatori despre care se crede că au fost făcute de copii inspiraţi de vizionarea luptelor din amfiteatrul din Pompei se numără printre cele mai recente descoperiri făcute în ruinele vechiului oraş roman, potrivit The Guardian.
Desenele în cărbune au fost găsite în timpul săpăturilor de la I'Insula dei Casti Amanti, un grup de case din parcul arheologic din Pompei, care a fost deschis pentru prima dată publicului marţi.
Alte desene descoperite pe un perete lung includ conturul a trei mâini mici, două figuri care se joacă cu o minge, o scenă de vânătoare a unui animal care pare a fi un mistreţ şi o scenă care înfăţişează doi boxeri culcaţi la pământ.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Gabriel Zuchtriegel, directorul parcului arheologic din Pompei, a declarat că desenele au fost făcute probabil de unul sau mai mulţi copii care se jucau în ceea ce a fost o curte, înainte ca oraşul să fie distrus de erupţia Muntelui Vezuviu în anul 79 d.Hr.
El a spus: „Împreună cu psihologii de la Federico II (universitatea din Napoli), am ajuns la concluzia că desenele gladiatorilor şi ale vânătorilor au fost făcute pe baza unei viziuni directe, şi nu a unor modele picturale. Probabil că au asistat la lupte în amfiteatru, intrând astfel în contact cu o formă extremă de violenţă spectaculoasă”.
Arheologii au descoperit, de asemenea, rămăşiţele a două victime ale erupţiei, care au fost găsite lângă uşa din Casa Pictorilor, numită astfel deoarece se crede că locuinţa era în curs de zugrăvire în momentul dezastrului.
O sală de banchet plină de fresce bine conservate, care înfăţişează personaje inspirate de războiul troian, a fost dezgropată în timpul unor săpături efectuate în aprilie. Alte descoperiri făcute anul trecut includ o casă care conţinea o brutărie, unde se crede că oamenii înrobiţi erau închişi pentru a produce pâine.
Ruinele Pompeiului au fost descoperite în secolul al XVI-lea, iar primele săpături au început în 1748. Pompei este al doilea cel mai vizitat sit arheologic din lume.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.