"De Mărţişor. Târg cu tâlc..." va fi deschis începând din 28 februarie şi până pe 8 martie la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", cu scopul de a marca venirea primăverii şi începutul perioadei agrare.
Vizitatorii vor avea ocazia de a cumpăra mărţişoare lucrate manual şi de a duce tradiţia Mărţişorului mai departe, tradiţie care a fost inclusă, pe data de 6 decembrie 2017, în Patrimoniul Mondial UNESCO, bucurându-se astfel de recunoaştere internaţională.
Târgul se va desfăşura în incinta Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" şi va fi deschis de luni până duminică, între orele 10.00 - 17.00.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Mărţişor, Mărţişug sau Marţ era consemnat de etnologii începutului de secol XX ca obicei de 1 martie, prezent nu numai la români, dar şi la bulgarii şi albanezii din Balcani. Ţăranii păstrau obiceiul în fiecare început de primăvară, ca semn protector împotriva bolilor şi a nenorocului.
Conform studiilor etnologice, mărţişorul este strâns legat de tradiţiile Anului Nou, sărbătorit în trecut în luna martie, ca formă primitivă de celebrare a Anului Agrar, corelat cu ciclurile vegetative şi astronomice.
La români, mărţişorul, ca obiect simbolic, a fost alăturat Dochiei, personaj mitologic, a cărei zi era sărbătorită la 1 martie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...