Curtea Veche Publishing reacţionează la amenda dată de Consiliul Concurenţei, considerând că este nemeritată şi abuzivă şi că trădează o profundă neînţelegere a industriei de carte. ”Ne rezervăm dreptul de a contesta această amendă”, este mesajul editurii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Curtea Veche Publishing îşi exprimă surprinderea şi dezamăgirea faţă de conţinutul comunicatului difuzat de Consiliul Concurenţei pe 21 august 2024. Curtea Veche Publishing consideră amenda anunţată de Consiliul Concurenţei una nemeritată şi abuzivă şi trădează o profundă neînţelegere a industriei de carte de către Consiliului Concurenţei. Avem toate motivele să considerăm că am respectat întotdeauna legile concurenţei. Ne rezervăm dreptul de a contesta această amendă. Întregul comunicat tratează edituri şi librării din România drept entităţi care se asociază în înfăptuirea unor fapte care pun la îndoială libera concurenţă în România. Respingem vehement decizia rezultată din comunicatul Consiliului Concurenţei. Editura noastră nu a folosit niciodată practici concurenţiale neloiale. Suntem pedepsiţi pentru o faptă care nu a existat. Respectăm toate regulile economice, toate regulile liberei concurenţe, fără să prejudiciem vreun partener din lumea editorială”, transmite Curtea Veche Publishing.

Curtea Veche Publishing susţine că, de când a fost înfiinţată, în 1998, în fiecare moment al existenţei sale, şi-a respectat cititorii şi a evoluat pe piaţa de carte considerând celelalte edituri partenere, fără să gândească sau să acţioneze spre atacarea unei alte entităţi editoriale sau economice.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Nu am acţionat spre distrugerea vreunui partener, ci am respectat dialogul transparent, onest şi bazat pe bune practici cu toate zonele care ţin de editarea şi difuzarea de carte. Precizăm clar că ne arătăm surprinşi că s-a luat în considerare o reclamaţie Bookster, ridicată la rang de adevăr absolut, punctul nostru de vedere nefiind luat în seamă.  De asemenea, considerăm că această situaţie subminează încrederea cititorilor noştri, cărora le dedicăm de 25 de ani cărţile noastre. În activitatea editorială de peste două decenii, Curtea Veche Publishing nu a mai întâmpinat o astfel de situaţie, să-i fie desconsiderat modul corect şi legal de funcţionare”, conchid reprezentanţii editurii.

Consiliul Concurenţei a amendat editurile Humanitas, Nemira, Curtea Veche, Librăriile Cărtureşti, Publica Com S.R.L, Librăriile Humanitas şi Asociaţia Editorilor Din România cu 1,2 milioane euro pentru participarea la o înţelegere anticoncurenţială.

Curtea Veche Publishing S.R.L. a primit o amendă de 422.220,85 lei.

Autoritatea de concurenţă a anunţat că a constatat, în urma unei investigaţii, că cele şase companii împreună cu asociaţia de profil din domeniu şi-au coordonat strategiile comerciale şi au limitat comercializarea de carte către entităţile care gestionau biblioteca Bookster, în perioada 2017 – 2020.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.