Regizorul Cristian Mungiu şi actriţa franceză Isabelle Huppert vor dialoga pe 17 iunie, de la ora 12.00, la Sala Thalia, în cadrul Conferinţelor Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Isabelle Huppert a jucat în peste 100 de filme şi în numeroase producţii de teatru. A câştigat multiple premii pentru interpretare: la Festivalul de film de la Cannes, pentru „Violette Nozière” (1978) şi „La pianiste” (2001), la Festivalul Internaţional de Film de la Moscova, pentru „Madame Bovary”, la Festivalul de Film de la Veneţia, pentru „Une affaire de femmes” şi „La Cérémonie”, care i-a adus şi un premiu César.

Juriul Festivalului de Film de la Veneţia i-a acordat un premiu Leul de aur special. A fost preşedinta juriului ediţiei cu numărul 62 a prestigiosului Festival de Film de la Cannes, iar recent, a câştigat mai multe premii pentru filmul „Elle": Gotham, Globul de Aur, César şi o nominalizare la Oscar. În paralel cu rolurile de film, Isabelle Huppert are şi o carieră în teatru, jucând peste tot în lume. A interpretat roluri regizate de unii dintre cei mai mari regizori, precum: Bob Wilson, Krzysztof Warlikowski, Luc Bondy şi Claude Régy.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Cristian Mungiu a debutat cu filmul „Occident”, care a avut premiera în secţiunea Quinzaine des Realisateurs la Cannes, în 2002. În anul 2007, cel de-al doilea lungmetraj al său, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, a fost premiat cu Palme d’Or la Cannes. De asemenea, regizorul ieşean a câştigat şi premiile Academiei Europene de Film pentru „cel mai bun film” şi „cel mai bun regizor”. În 2012, Cristian Mungiu a fost distins la Cannes cu premiul pentru „cea mai bună regie”, pentru filmul „Bacalaureat”.

Isabelle Hupert va citi în festival „Amantul", de Marguerite Duras, pe 17 iunie, de la ora 20.00, la Filarmonica de Stat. Preţul unui bilet este de 50 de lei. 

De la publicare, în 1984, romanul „Amantul” s-a vândut în mii de exemplare, fiind apreciat de public şi câştigând un premiu Goncourt.

„Amantul” e un roman fermecător, ce capturează experienţa unei vieţi întregi într-o formă simplă şi emoţionantă. În cazul lui Marguerite Duras, viaţa şi scriitura se învârt una în jurul celeilalte, ambele bântuite de tinereţea autoarei, petrecută în Indochina. În „Amantul”, avem senzaţia că scriitoarea, ajunsă la capătul vieţii, răsfoieşte un vechi album cu poze. Aproape că îi putem auzi vocea comentând fotografiile, amintindu-şi un peisaj îndepărtat. Forme neclare se prefigurează, completând priveliştea. Printre ele se află şi amantul, căruia niciodată nu i se spune pe nume. Întâlnirea dintre o fecioară, minoră, fiica unor colonişti săraci, şi moştenitorul bogat al unui afacerist chinez era la fel de posibilă precum cea dintre Titus şi Berenice, Orient şi Occident. Cu toate acestea, cei doi s-au întâlnit. Lumile lor se întrepătrund, iar restul lumii dispare. Încărcate cu sentimentul imposibilităţii, dorinţa şi pasiunea sunt cu atât mai intense. Relaţia lor nu poate dura. Însă experienţa celor doi îndrăgostiţi înainte de despărţire dăinuie peste ani ca un secret de neuitat, care va alimenta opera uneia dintre cele mai grozave voci ale secolului trecut.

Spectacolul este prezentat în limba franceză, cu traducere în limbile română şi engleză.

FITS, ajuns la cea de-a XXV-a ediţie, va începe vineri, iar timp de zece zile, 3.300 de artişti şi invitaţi din 73 de ţări vor prezenta 525 de spectacole în 73 de spaţii de joc. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.