Conducerea Filarmonicii Sibiu a afirmă, joi seară, că susţinerea audiţiilor individuale este o practică uzuală în vederea îmbunătăţirii performanţelor profesionale ale muzicienilor, iar feedback-ul oferit de comisie nu face decât sî îmbunătăţească activitatea angajaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Activitatea internă a unei instituţii de spectacole are specificităţi foarte clare şi, de multe ori, modalitatea de organizare a muncii diferă foarte mult de a altor instituţii publice care nu au ca obiect de activitate concertul sau spectacolul. Susţinerea audiţiilor individuale este o practică uzuală în vederea îmbunătăţirii performanţelor profesionale ale muzicienilor”, arată, joi seară, Filarmonica Sibiu, într-un acomunicat de presă.

Potrivit documentului citat, fişa postului prevede că: "Angajaţii din orchestră au obligaţia de a se prezenta la prima repetiţie a unui nou program cu partitura pregătită si asimilată tehnic si internaţional răspunzând de respectarea acestei condiţii." şi "La solicitarea şefilor ierarhici (manager, director, concert maestru, şef partidă) muzicianul are obligaţia de a face dovada practică a modului în care şi-a însuşit partitura fiecărei lucrări incluse în programul săptămânii respective."

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Repertoriul solicitat pentru convocare era selectat din programul stabilit pentru concertul din această săptămână. Se presupune că angajatul l-a studiat şi îl stăpâneşte, mai ales că audiţia a avut loc cu o oră înainte de repetiţie. Feedback-ul oferit de comisia de audiţie are rolul de a îndruma colegial muzicianul audiat şi nu afectează în nici un fel raportul angajatului cu instituţia din punct de vedere juridic. De aceea, nu am considerat necesară prezenţa sindicatului sau a avocaţilor, fiind vorba despre o simplă sarcină de lucru, fără efecte juridice”, se mai arată în comunicatul de presă.

Conducerea instituţiei admite că ”prezenţa în spaţiile instituţiei a persoanelor străine trebuie consemnată şi anunţată prealabil, pentru a evita orice situaţie care poate prejudicia instituţia şi patrimoniul acesteia”.

”Audiţia a fost organizată într-un spaţiu de lucru deschis, unde îşi desfăşoară activitatea trei salariaţi şi unde, în mod curent, se desfăşoară diverse întruniri, nu este rezervat ca birou al managerului. Afirmaţiile jignitoare din comunicatele de presă la adresa Filarmonicii de Stat Sibiu ar trebui probate înainte de a fi lansate în spaţiul public”.

Blocul Naţional Sindical, prin filiala BNS Sibiu, anunţă că, în data de 6 noiembrie, unul dintre angajaţii Filarmonicii de Stat Sibiu a fost convocat de managerul instituţiei, în baza contractului individual de muncă, pentru susţinerea unei audiţii individuale, în biroul său, ca sarcină de serviciu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.