Concursul naţional pentru selectarea proiectului ce va reprezenta România la a 59-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Artă - la Biennale di Venezia a fost demarat de Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe şi Institutul Cultural Român.
Concursul public de creaţie e deschis participării autorilor, individual sau reuniţi în grupuri, ori persoanelor juridice fără scop patrimonial (organizaţii neguvernamentale).
Proiectul care va reprezenta România la cea de-a 59-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Artă - la Biennale di Venezia, la secţiunea participări naţionale, va fi expus în două spaţii: pavilionul României din Giardini della Biennale şi noua galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ediţia din 2022 a Bienalei va avea loc în perioada 23 aprilie - 27 noiembrie 2022, cu previzionare pentru specialişti şi presă în perioada 20 - 22 aprilie 2022.
Tema ediţiei, lansată de curatorul Cecilia Alemani, este „The milk of dreams”, pornind de la o carte a artistei suprarealiste Leonora Carrington în care, aşa cum explică Alemani, „artistul suprarealist descrie o lume magică în care viaţa este reinventată constant prin prisma imaginaţiei şi în care toată lumea se poate schimba, se poate transforma, poate deveni altceva sau altcineva. Expoziţia propune o călătorie imaginară prin metamorfozarea corpurilor şi definiţiile umanităţii şi se concentrează în special pe trei teme: reprezentarea corpurilor şi metamorfozele acestora; relaţia dintre indivizi şi tehnologii; legătura dintre corpuri şi Pământ”.
Pentru a participa la concursul naţional, solicitantul trebuie să depună un proiect care să conţină documentaţia obligatorie prevăzută în regulamentul de organizare a concursului, publicat pe site-urile Ministerului Culturii (www.cultura.ro), Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro) şi Institutului Cultural Român (www.icr.ro).
Concursul se va desfăşura în două etape: prima, cu un rol de definire a conceptului curatorial şi a conţinutului, va fi urmată de selectarea finaliştilor clasaţi pe primele trei locuri, în ordinea punctajelor obţinute, care vor fi invitaţi să detalieze aspectele tehnice ale proiectului în etapa a doua de concurs, prin care se va selecta proiectul câştigător. Anunţul va fi făcut pe 24 ianuarie 2022.
Înscrierea, fără taxă, poate fi făcută până pe 12 noiembrie 2021. În vederea îndeplinirii scopului concursului, vor fi constituite o comisie de selecţie şi o comisie de soluţionare a contestaţiilor. Componenţa acestora va fi aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii şi va fi comunicată la o dată ulterioară.
Nu pot participa la concurs persoanele care au participat la organizarea sa, la elaborarea regulamentului, angajaţi ai instituţiilor organizatoare, membrii comisiei de selecţie şi cei ai comisiei de soluţionare a contestaţiilor sau rude şi afini ai acestora, până la gradul al doilea inclusiv, respectiv asociaţii din societăţile/ONG-urile în care membrii comisiei de selecţie, ai comisiei de soluţionare a contestaţiilor deţin funcţii de conducere. Membrii comisiilor nu pot primi misiuni profesionale legate de elaborarea proiectelor care vor fi înscrise în concurs.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.