Concursul Enescu 2016 lansează aplicaţia Trăieşte-ţi Visul!, o iniţiativă inedită, prin care organizatorii invită publicul să descopere tipul de muzician cu care se aseamănă şi să împărtăşească puterea propriului vis, alături de tinerii artişti din întreaga lume care intră în competiţie la ediţia din acest an a evenimentului, ce va avea loc în perioada 3 - 25 septembrie, la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Aplicaţia Trăieşte-ţi visul! este structurată sub forma unui test, fiind disponibilă începând de joi, 25 august, online, pe site-ul Concursului şi Festivalului Internaţional George Enescu.

Răspunzând celor cinci întrebări ale testului din aplicaţia Trăieşte-ţi visul!, publicul poate descoperi numele muzicianului cu care se aseamănă şi care este forţa care îl motivează în îndelinirea visurilor sale; citatul din George Enescu care îi caracterizează personalitatea; evenimentele din cadrul Concursului Enescu 2016 i se potrivesc.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

La final, după aflarea rezultatului, publicul este de asemenea invitat să împărtăşească un vis care are o semnificaţie specială, vis care va fi publicat pe site-ul Concursului şi Festivalului Enescu. Aplicaţia oferă opţiunea de a face public visul fiecărui utilizator sau nu, în funcţie de decizia acestuia. 

O selecţie a celor mai frumoase visuri care vor fi încărcate de public pe site, prin intermediul aplicaţiei, va fi proiectată pe Ateneul Român, într-un eveniment surpriză ce va avea loc la închiderea Concursului, pe 25 septembrie. 

“Aplicaţia Trăieşte-ţi visul! este gândită ca un joc prin intermediul căruia îi invităm pe oameni să descopere într-un mod inedit cele patru secţiuni ale Concursului Enescu la care tinerii artişti intră în competiţie: Vioară, Violoncel, Pian şi Compoziţie.  Este o modalitate ludică de a-i apropia pe oameni şi mai mult de muzica clasică. Îi invităm să afle cât de specific şi, în acelaşi timp, cât de general uman este fiecare instrument şi fiecare abordare muzicală în parte. Îi invităm să asculte câteva compoziţii de George Enescu pentru a descoperi de care dintre lucrările muzicale ale marelui compozitor român se simt mai apropiaţi şi care sunt vorbele lui George Enescu care se potrivesc personalităţii lor. Îi provocăm să împărtăşească cu ceilalţi propriul vis de viaţă, să Ii se alăture tinerilor artişti care îşi urmează visul de a deveni mari muzicieni şi, astfel, să sărbătorim împreună puterea visurilor care ne duc pe noi şi societatea mai departe.” - a declarat Mihai Constantinescu, director executiv al Concursului şi Festivalului Enescu. 

Tinerii artişi participanţi la Concursul Enescu 2016 au împărtăşit publicului, la rândul lor, propriile visuri şi ce îi motivează în a le urma:

“Visul meu este să devin cel mai bun violoncelist pe care îl poate exprima fiinţa mea”, a spus Min Chan Heung (Coreea de Sud), în vârstăn de 16 ani, participant la Secţiunea Violoncel.

“Cea mai mare motivaţie să-mi urmez visul este admiraţia pentru muzica lui George Enescu. Ne este dat prea rar să ascultăm interpretări live ale lucrărilor sale pentru pian. Iar gândul că voi putea interpreta una dintre sonatele lui Enescu chiar în ţara în care s-a născut va fi sursa mea de inspiraţie de-a lungul Concursului”, a declarat Sporov Mikhail (Rusia), în vârstă de 32 de ani, concurent la Secţiunea Pian.

“Am nevoie să cânt aşa cum am nevoie să respir: îmi aşez visurile în muzica pe care o interpretez, alături de sentimentele, bucuriile şi tristeţile acestei vieţi”, a dezvăluit Ambros Miroslav (Cehia), în vârstă de 29 de ani, participant la Secţiunea Vioară.

“Credinţa. Credinţa că în ciuda tututor dificultăţilor, eu îmi voi urma visul, voi crede în miracole şi că noi, toţi, vom crede unii în alţii - asta mă duce mai departe”, a spus Perlova Aleksandra (Rusia), în vârstă de 26 de ani, concurentă la Secţiunea Violoncel. 

Între 3 şi 25 septembrie, Ateneul Român va găzdui 19 recitaluri extraordinare şi concerte cu orchestră. Dacă biletele pentru Concertul de Deschidere al Concursului Enescu, pentru Finala de Pian şi pentru recitalul extraordinar Josu de Solaun s-au epuizat, publicul mai poate încă găsi bilete pentru celelalte evenimente din Concurs. Programul complet este disponibil pe site-ul evenimentului.

Conferinţa de presă de deschidere a ediţiei 2016 a Concursului Enescu va avea loc pe 1 septembrie, de la ora 13.30, la Ateneul Român, în prezenţa artiştilor Horia Andreescu, Anna Tifu, Valentin Răduţiu, Mihai Ritivoiu şi Sebastian Androne. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.