Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a lansat concursul internaţional de soluţii pentru amenajarea expoziţiei permanente şi a spaţiilor conexe ale Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Arhitecţi din România şi străinătate pot participa cu proiecte, care vor fi jurizate în luna decembrie 2020.

Calendarul complet al concursului este publicat pe inshr-ew.ro

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România are ca scop prezentarea şi promovarea istoriei, culturii şi tradiţiilor comunităţilor evreieşti în contextul proceselor de modernizare a României.

Institutul „Elie Wiesel” a precizat că muzeul va fi realizat din fonduri europene, naţionale şi din donaţii private şi că va fi inaugurat, probabil, în 2024.

În septembrie 2016, prin Hotărârea Guvernului nr. 625/2016, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“ a fost însărcinat cu organizarea, coordonarea şi înfiinţarea viitorului muzeu.

Prin Legea 174 din 2019, clădirea Banloc - Goodrich (situată în Calea Victoriei 2018, proiectată de arhitectul Octav Doicescu în perioada anilor 1940) a fost transferată în administraţia Institutului „Elie Wiesel”, în vederea organizării aici a muzeului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.