Autorităţile spaniole investighează un bărbat care ar fi deteriorat picturi rupestre vechi de mii de ani, turnând apă pe ele pentru a obţine fotografii mai bune pentru reţelele sociale, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din Los Villares, în provincia Jaén din Andaluzia, sudul Spaniei, a încărcat pe Facebook fotografii ale picturilor ude, potrivit unei declaraţii a Gărzii Civile.

Picturile afectate, care se află în diferite locuri din lanţul muntos Sierra Sur de Jaén, sunt protejate în registrul patrimoniului ţării, iar bărbatul este anchetat pentru o infracţiune împotriva patrimoniului istoric, se arată în declaraţie.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

"Fotografiile arată că a fost turnată apă pe picturile rupestre, umezindu-le pentru a le vedea mai bine şi a capta o imagine mai clară", se arată în declaraţie.

Picturile rupestre au fost realizate pe calcar, care conţine săruri solubile în apă. Când se toarnă apă pe picturi, aceste săruri se dizolvă şi apoi ies la suprafaţă când apa se evaporă, lăsând o crustă care provoacă "daune ireparabile" picturilor, potrivit Gărzii Civile. Agenţia de aplicare a legii, care este responsabilă de protejarea patrimoniului istoric al Spaniei, a făcut apel la locuitori să raporteze orice semne de deteriorare sau vandalizare a picturilor rupestre.

Rapoarte de deteriorare a obiectelor istorice au fost înregistrate şi în Italia.

În septembrie, un german în vârstă de 22 de ani a fost reţinut în Florenţa, fiind acuzat că a deteriorat o statuie din Fântâna lui Neptun din Piazza della Signoria, care datează din secolul al XVI-lea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.