Producţiile prezentate la Astra Film Festival pot fi urmărite online, până în data de 19 septembrie, ora 23.59. Vor fi disponibile 43 de titluri din selecţia oficială, inlcusiv şapte dintre cele premiate la AFF 2021, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Publicul care a participat la Festivalul Internaţional de Film Documentar Astra Film Festival a avut parte de aproximativ 200 de evenimente culturale, iar filmele disponibile la AFF Online sunt printre cele mai apreciate de spectatori. Multe dintre ele au fost urmate de îndelungi discuţii cu realizatorii acestora, ceea ce reprezintă o caracteristică importantă a festivalului Astra Film Sibiu. 

Preţul pentru vizionarea unui film este 15 lei, iar abonamentul care permite vizionarea tuturor celor 43 de filme costă 150 de lei, adică mai puţin de 3,5 lei un film.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Platforma AFF Online poate fi accesată doar de pe teritoriul României prin browserele Google Chrome, Mozilla Firefox şi Microsoft Edge.

Filmele pot fi vizualizate online ori de câte ori doreşte utilizatorul care a achiziţionat biletul sau abonamentul, până la finalul AFF Online 2021. Pentru detalii despre programul AFF Online şi bilete accesaţi https://www.astrafilm.ro/ro/filme-online

„Pentru noi este o mare bucurie să putem oferi acces la filmele festivalului şi celor care nu au putut veni la Sibiu în binecuvântata săptămână în care proiecţiile au fost prezentate în aer liber sau în săli de cinema, în marea majoritate a cazurilor în premieră mondială sau naţională”, a declarat Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival.

Printre cele 43 de filme disponibile pe platforma AFF Online se află şapte dintre cele premiate de juriile secţiunilor competiţionale, astfel: Noi împotriva noastră (regia Andra Tarara - Cel mai bun documentar, Secţiunea România, premiu oferit de HBO), Nanu Tudor (regia Olga Lucovnicova - Cea mai bună regie, Secţiunea România, premiu oferit de Institutul Cultural Român), Spioni de ocazie (regia Oana Giurgiu - Menţiune specială, Secţiunea România), Pentru confortul şi siguranţa dumneavoastră (regia Frédéric Mainçon - Menţiune specială, Secţiunea Voci emergente ale documentarului), Senza Latte (regia Lidia Ilie - Cel mai bun documentar, secţiunea DocSchool, premiu oferit de ICR), Şi apoi se lasă seara (regia Maja Novaković - Cel mai bun regizor, Secţiunea DocSchool, premiul oferit de Cinelabs România), respectiv Unde luminoase (regia Samuel N. Schwarz - Menţiune specială, Secţiunea DocSchool).

Organizatorii precizează că nu este permisă înregistrarea sau descărcarea filmelor puse la diszpoziţie pe platforma AFF Online. 

Lansat în 1993 ca proiect inovator în Europa Centrală şi de Est, Astra Film Festival este un eveniment esenţial în comunitatea europeană de film documentar, dovedindu-se a fi cel mai important festival de acest gen din România, însumând o cultură şi o istorie a cinematografiei documentare de zeci de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.