Angajaţii Radio România şi-au votat, marţi, reprezentanţii în Consiliul de Administraţie (CA) al SRR, scrutinul fiind câştigat de Adrian Valentin Moise, fost membru al CA, căruia i-a fost desfăcut contractul de muncă în timpul mandatului fostului preşedinte-director general Ovidiu Miculescu, şi de Gabriel Basarabescu, realizator Radio România Actualităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Adrian Valentin Moise a avut cel mai mare număr de voturi, 508, fiind urmat în clasament de Gabriel Basarabescu, cu 411 voturi.

Supleanţii desemnaţi prin vot sunt Viorica Nicoleta Balaci, realizator la Radio 3Net, cu 398 de voturi, şi Constantin Puşcaş, director economic, cu 231 de voturi.

La alegeri s-au înscris 19 persoane, iar la vot au participat aproximativ 1.250 de salariaţi din totalul de 2.050 de angajaţi ai Radio România, potrivit unei declaraţii a candidatului Adrian Valentin Moise, care a participat ca observator la numărarea voturilor, pentru Agenţia de presă News.ro.

”Este cea mai mare participare la vot de la apariţia legii 41 din 1994. Şi cea mai curată şi transparentă campanie”, a spus Adrian Valentin Moise. 

”Eu am venit extern, din afara radioului, dar am ţinut legătura timp de 4 ani cu toţi salariaţii, fiind liderul sindicatului SUS Radio România”, a adăugat el.

Adrian Valentin Moise a amintit, pentru News.ro, că în urmă cu patru ani Ovidiu Miculescu i-a desfăcut contractul de muncă în mod abuziv, iar în urmă cu trei ani a fost împiedicat să candideze pentru un loc în Consiliul de Administraţie, printr-o schimbare de regulament.

”Acum 4 ani Ovidiu Miculescu mi-a desfăcut contractul de muncă abuziv. Eu am fost membru în Consiliul de Administraţie, iar acum 3 ani când am candidat am schimbat regulamentul ca să nu mai pot candida. Am dat în judecată radioul şi acum 3 luni am câştigat definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind alegerile. Au anulat clauzele abuzive care mi-au interzis să candidez. După ce mi-au desfăcut contractul de muncă au spus că nu au voie să candideze cei din afara radioului, deşi înainte a fost Bogdan Hossu care a candidat în anul 2010 – eu am ieşit pe primul loc, el a ieşit pe locul doi. Au numerotat buletinele de vot, tocmai ca să vadă ce votează fiecare salariat. Îi obliga pe oameni să voteze ca la partid, pe liste. Toate acestea au fost anulate de instanţa de judecată”, a spus el.

Potrivit lui Adrian Valentin Moise, contractul de muncă i-a fost desfăcut după ce s-au construit documente împotriva lui.

”S-au construit nişte documente împotriva mea, şi chiar şi cu acele documente construite, eu am dovedit cu documente că nu este aşa. Eu am sesizat Agenţia Naţională de Integritate în 1 februarie 2013 cu privire la incompatibilitatea domnului Miculescu şi la două luni şi jumătate după aceea m-au chemat la cercetare şi m-au «executat», să zic aşa”, a mai spus Adrian Valentin Moise.

”Procesul meu în legătură cu desfacerea contractului de muncă s-a finalizat, dar un coleg de-al meu care a fost membru în comisie acum un an şi jumătate a făcut autodenunţ, pentru că şi el începuse să fie hărţuit de Miculescu, prin care a spus că sentinţa cercetării mele disciplinare a fost dată înainte de a începe cercetarea. Dar la vremea respectivă tuturor le era frică. După care când a văzut că şi el a fost aşa, a spus mai multe fapte care s-au întâmplat de-a lungul timpului în mandatul domnului Miculescu şi a făcut autodenunţ la DNA. Eu aştept să iasă rezultatul de la DNA ca să pot merge mai departe în instanţă, pentru că există o procedură juridică, revizuirea ţine de nişte documente pe care nu le aveam la dispoziţie. Acest autodenunţ reclamă ceea ce eu spuneam – că a fost un abuz”, a adăugat el. 

Ceilalţi candidaţi au fost: Gheorghe Bleau, Daniel Mihai Tudorache, Ion Voicu, Marius Călin Pentelescu, Mihai Diaconu, Corneliu George Natsis, Răzvan Dumitrescu, Adrian Şaguna, Ana Gabriela Tătaru, Dana Alexandrescu, Cătălin Silviu Cirnu, Radu Costin Dobriţoiu, Marius Dorian Tănase, Oana Adina Rusu şi Mihai Anton Timariu.

Potrivit Legii 41/1994 privind organizarea şi functionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, membrii Consiliului de administraţie al SRR sunt desemnaţi prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor în şedinta comună a celor două Camere.

În afară de cei doi candidaţi desemnaţi prin vot de angajaţii Radio România, alţi candidaţi în Consiliul de Administraţie vor fi propuşi de grupurile parlamentare reunite din cele două Camere, preşedintele României, Guvern şi grupurile parlamentare ale minorităţilor naţionale.

La sfârşitul lunii aprilie, Georgică Severin a fost votat de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu 214 voturi ”pentru” şi 58 ”împotrivă” şi o abţinere, ca director interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Numirea lui Georgică Severin a fost făcută după ce plenul reunit al celor două Camere a respins rapoartele de activitate ale SRR pe anii 2015 şi 2016, fapt care a atras după sine şi demiterea conducerii, în frunte cu preşedintele director general, Ovidiu Miculescu.

Instanţa supremă a decis definitiv, pe 1 februarie, că Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radio, a fost în incompatibilitate, respingând definitiv cererea acestuia de anulare a raportului Agenţiei Naţionale de Integritate, care în octombrie 2013 a stabilit că timp de doi ani Miculescu a ocupat simultan funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al SRR şi pe cea de manager în SRR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.