Vizitatorii vor avea acces gratuit în expoziţia permanentă a Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", pe 2 februarie, de Ziua Mondială a Zonelor Umede, anunţă instituţia.
Ziua Mondială a Zonelor Umede a fost stabilită de Convenţia de la Ramsar în 1971, ca principală manifestare dedicată informării şi sensibilizării opiniei publice asupra importanţei zonelor umede pentru umanitate.
Zonele umede sunt definite ca zone de baltă, mlaştină, turbărie sau apă deschisă, inclusiv apele marine cu adâncime mai mică de şase metri. Ele constituie habitate critice pentru numeroase specii de plante şi animale şi au un rol major în echilibrarea circuitului apei, servind ca rezervoare naturale şi prevenind inundaţiile.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
România, ţara cu cinci regiuni biogeografice, cele mai multe din Europa, se bucură şi de o diversitate corespunzătoare a tipurilor de zone umede, extrem de diferite ca tip şi întindere. Pe lângă zonele umede ale litoralului, Deltei şi luncii Dunării, pe teritoriul ţării noastre putem întâlni zone întinse de lacuri şi bălţi, în care regăsim masive de stuf, nuferi şi numeroase păsări acvatice.
Bucureştiul îşi are propria reţea de zone umede, în diferite grade de amenajare, cele mai cunoscute fiind „delta” din cadrul Parcului Natural Văcăreşti, salba de lacuri formate pe cursul râului Colentina şi râul Dâmboviţa. Aceste zone umede urbane constituie refugii pentru biodiversitate şi spaţii de recreere pentru oameni.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.