JTI a primit astăzi premiul Ministrului de Externe al Japoniei pe 2021. Textul semnat de către Motegi Toshimitsu, Ministrul de Externe al Japoniei, arată că premiul este acordat JTI „cu profund respect, pentru contribuţia extraordinară la prietenia şi bunele relaţii între Japonia şi alte ţări, prin eforturile de promovare a culturii japoneze în România”. Diploma a fost înmânată de către E.S. dl. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România lui Evgeny Nikolsky, General Manager JTI România, Moldova şi Bulgaria, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul JTI din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Premiul Ministrului Afacerilor Externe al Japoniei se acordă de către Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei persoanelor şi organizaţiilor care au contribuit în mod semnificativ la promovarea prieteniei şi a bunelor relaţii între Japonia şi alte ţări, în semn de recunoaştere şi apreciere a realizărilor acestora. JTI a sprijinit în calitate de sponsor o serie de evenimente culturale japoneze, mai mari sau mai mici, desfăşurate în România începând cu anul 2002, când compania a început să colaboreze cu Ambasada pentru organizarea unor manifestări care să marcheze 100 de ani de la primele contacte diplomatice japonezo-române. Pentru a aminti doar câteva dintre proiectele sprijinite de JTI, enumerăm amenajarea căsuţei de ceai din incinta Muzeului de Artă al României, renovarea Grădinii Japoneze din Parcul Herăstrău şi sprijinul acordat trupelor de teatru din Japonia, care au susţinut spectacole în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. JTI este, totodată, sponsor al Centrului de Studii Româno-Japoneze “Angela Hondru” al Universităţii Româno-Americane din Bucureşti şi al Clubului de Kendo şi Iaido Sam-Sho din Timişoara, sprijinind activităţile culturale legate de Japonia şi fiind o prezenţă indispensabilă pentru evenimentele de promovare a culturii japoneze, organizate în România. Drept recunoaştere a realizărilor JTI de până acum, sunt încântat să vă înmânez astăzi Premiul Ministrului Afacerilor Externe al Japoniei şi doresc să îmi exprim profunda recunoştinţă pentru tot sprijinul dumneavoastră”, a declarat E.S. dl. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România.

„Sunt profund onorat şi recunoscător pentru că JTI România a fost aleasă de Ministrul japonez al Afacerilor Externe pentru a primi această recunoaştere. Sunt mândru să accept acest premiu în numele tuturor colegilor mei. Ultimii doi ani au fost dificili pentru noi toţi, din cauza pandemiei. Dar echipa noastră de peste 1.200 angajaţi a continuat să muncească şi să se adapteze noului context. Suntem unul dintre cei mai mari investitori japonezi de pe piaţă. Aşadar, am urmat modelul 4S al companiei mamă JT, potrivit căruia consumatorii, acţionarii, angajaţii şi societatea stau în centrul a tot ceea ce facem. Pe baza acestui model, am căutat să îmbogăţim societatea, aducându-i pe români mai aproape de cultura şi civilizaţia japoneză. Astfel, am sprijinit numeroase iniţiative de promovare a culturii japoneze în România, şi întotdeauna în acest demers i-am avut alături pe partenerii noştri de la Ambasada Japoniei. Sunt convins că acest parteneriat solid va continua pe viitor, reprezentând o bază pentru următoarele proiecte şi programe pe care le vom derula împreună”, a declarat Evgeny Nikolsky, General Manager JTI Romania, Moldova şi Bulgaria.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Primim acest premiu într-un moment cu valoare de simbol. În 2021, România şi Japonia au aniversat centenarul relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări. În acest an, România va semna Parteneriatul strategic cu Japonia, care este cel mai important investitor asiatic în ţara noastră. Am convingerea că o piatră de temelie a acestui Parteneriat strategic este reprezentată de relaţiile culturale excelente dintre Japonia şi România. Japonia este printre cei mai importanţi parteneri ai Festivalului de Teatru de la Sibiu, care a găzduit anul trecut, cu sprijinul JTI, o expoziţie despre ia românească şi chimono, veşminte tradiţionale care au cucerit lumea. Sperăm să putem prezenta această expoziţie şi la Tokio. Recent, am participat la deschiderea primei expoziţii de stampe japoneze din era Meiji organizată în România. Acest premiu vine să certifice că împreună cu Ambasada Japoniei, contribuim la construirea unui nou început în relaţiile dintre România şi Japonia”, a adăugat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova şi Bulgaria.

După ceremonie, E.S. dl. Hiroshi Ueda, a vizitat fabrica JTI din România. Anul trecut, JTI Manufacturing a anunţat o investiţie de 60 de milioane de euro în următorii trei ani pentru modernizarea capacităţilor de producţie. În momentul de faţă, circa 75% din producţia fabricii din Bucureşti, este exportată în aproximativ 50 ţări.

JTI este una dintre primele companii multinaţionale stabilite local, încă din 1993 şi a investit până acum în România peste 250 milioane de euro.

JTI are peste 1.200 de angajaţi în sediul din Bucureşti, fabrică şi birourile de vânzări din toată ţara, şi este Angajatorul numărul unu în România, potrivit evaluării realizate de Top Employers Institute, care include 23 companii pe plan local.

JTI şi-a început activitatea în România în 1993 (ca R.J. Reynolds) şi a fost una dintre primele companii multinaţionale care a investit local. JTI se implică activ în comunitate: compania este partener al Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), al TIFF, al "Turneelor de poveste" - serie de turnee muzicale în oraşele mici, al Festivalului SoNoRo şi sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. Fiind unul dintre cei mai importanţi investitori japonezi în România, JTI sprijină Grădina Japoneză din Herăstrău, Căsuţa de Ceai din Muzeul Naţional de Artă şi Centrul de Studii Româno-Japoneze din cadrul Universităţii Româno-Americane. „Întâlnirile JTI”, eveniment lansat în anul 2000, a devenit un brand cultural naţional în dansul contemporan. Compania susţine, din anul 2000, Bursele JTI pentru Jurnalişti, fiind de asemenea partener al Burselor EuropaFM şi Internship 2.0. Din 1998, se desfăşoară programul Seniorii JTI, prin care 45 de vârstnici din Sectorul 2 primesc zilnic alimente şi medicamente, iar de-a lungul anilor compania a colaborat şi colaborează cu Samusocial, Ateliere fără frontiere, ARC, SoSiSeSa şi alte organizaţii neguvernamentale, sprijinind proiecte sociale prin care sunt susţinute persoane din categorii defavorizate în diverse zone ale ţării.

JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun şi produse pentru vapat, cu operaţiuni în peste 130 de ţări. Cu sediul la Geneva, Elveţia, JTI are peste 40.000 de angajaţi, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.jti.com.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.