Ziua întreprinzătorilor din România a fost instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 546 din 10 septembrie 1992 şi este organizată în ultima duminică a lunii mai.
În calitate de susţinător al dezvoltării antreprenoriatului şi a IMM-urilor autohtone, mă pronunţ ferm pentru dinamizarea acţiunilor de sprijin al acestui segment extrem de important al economiei naţionale.
România trebuie să se alinieze statelor europene dezvoltate din punctul de vedere al funcţionării şi stabilităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, acestea fiind principalul motor al creşterii economice sustenabile.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Consider că avem nevoie de o schimbare de optică şi de abordare în ceea ce înseamnă consumatorismul politicilor europene, fapt ce presupune implicarea noastră dinamică în definirea acestora.
Avem creştere economică, avem potenţial, avem resurse umane concludente, suntem pe un trend pozitiv al PIB, majorat cu 2,3%, salariul mediu este, de asemenea, în proces de majorare, iar rata inflaţiei a început să scadă şi va scădea în continuare până la sfârşitul anului. Sunt premise optimiste pentru diminuarea crizei energetice şi a celorlalte fluctuaţii economice, determinate de o serie de factori subiectivi interni şi internaţionali, iar acum trebuie să ne concentrăm spre dezvoltare şi evoluţie.
Desigur, încă ne mai confruntăm cu efectele negative ale crizei economice, în ceea ce priveşte reducerea numărului de operatori economici activi pe piaţă, înăsprirea condiţiilor de creditare, creşterea dificultăţilor şi riscurilor pentru începerea unei afaceri, însă perspectivele sunt încurajatoare, iar situaţia se va ameliora în viitorul apropiat.
În paralel cu determinarea tinerilor întreprinzători de a lansa noi afaceri şi a le dezvolta pe cele existente, este de remarcat şi implicarea statului în sprijinirea acestui sector vital.
În prezent, Executivul acordă multiple posibilităţi pentru ca românii care doresc să debuteze în afaceri să beneficieze de programele destinate înfiinţării unei afaceri sau dezvoltarea celor existente, uşurându-le astfel accesul pe piaţa în continuă dinamică a economiei.
Sunt încrezătoare că statul va avea intervenţii concludente şi aplicate în economia reală, de o manieră energică şi decisivă, în vederea impulsionării activităţii economice, mai ales în ceea ce înseamnă susţinerea şi promovarea spiritului antreprenorial şi a liberei iniţiative.
Nu în ultimul rând, am încredere că înfiinţarea de noi IMM-uri va conduce la crearea de noi locuri de muncă, mai mulţi bani la bugetul naţional şi va reduce atât rata şomajului, cât şi procentul românilor care trăiesc din ajutoare sociale.
Urez mult succes tuturor întreprinzătorilor din judeţul Teleorman şi din toată ţara şi le transmit un sincer „La Mulţi Ani!”.
Deputat PNL Teleorman,
MARIA STOIAN
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.