Viaţa are modurile ei de a lua prin surprindere. Nu poţi niciodată să anticipezi cu adevărat situaţia viitoare şi acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de sănătate, finanţe şi bunăstare generală. O simpla căzătură ar putea provoca daune atât corpului, cât şi portofelului. Însă, cu ajutorul unui plan bine pus la punct, multe dintre aceste situaţii pot fi prevenite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Iată cum poţi să îţi uşurezi viaţa cu câteva schimbări la îndemână:

  • Setează-ţi o rutină. Nu este de mirare că majoritatea oamenilor din ziua de astăzi se trezesc simţindu-se obosiţi - cu atatea dispozitive în jur, este dificil sa nu fii distras constant. Pe lângă acest aspect, tehnologia poate duce la adoptarea unui stil de viata mai sedentar şi la lipsa unei rutine adecvate. Deşi este posibil ca acest lucru să nu te afecteze când eşti tânăr, de la o anumita varsta corpul poate sa intampine simptome de epuizare după anumite activităţi. Pentru a evita toate aceste probleme, cel mai bine este să stabileşti o rutina sănătoasă şi personalizată.
     
  • Nu sta foarte mult pe scaun. Multe persoane nu îşi dau seama cât de puţină mişcare fac în cursul saptamanii, mai ales cele care au un job static - stau ore întregi concentrate la ecranului computerului, după care iau un mijloc de transport spre casă şi se relaxează pe canapea. Însa, toată această inactivitate poate afecta starea de sănătate, mai ales dacă nici mesele nu sunt regulate. Orice fel de mişcare este binevenită. De aceea experţii recomandă ca la fiecare 30 de minute de stat pe scaun să faci o formă de mişcare - să cobori scări, sa dai o tură în jurul clădirii sau pur şi simplu să faci câteva exerciţii uşoare de stretching.
     
  • Fă-ţi o asigurare privată de sănătate. Deşi toţi cetăţenii români pot beneficia de asigurare dacă sunt plătitori de taxe sau în caz de urgenţe, sistemul de sănătate de stat nu acoperă toate afecţiunile şi problemele medicale, ceea ce înseamnă că va trebui să plăteşti extra pentru analize sau vizite la medic. De aceea, este recomandat să ai, în paralel, şi o poliţă privată, care să te asigure financiar în caz ca ai nevoie de anumite servicii medicale. Asigurarea de sănătate de la MediHelp International oferă, pe lângă serviciile impecabile, acoperire şi în alte ţări, atât în UE, cât şi pe alte continente. Astfel, în ziua de astăzi, asigurarea de sănătate internaţională a devenit tot mai importantă, indiferent de vârstă şi naţionalitate, mai ales în contextul globalizării şi pandemiei actuale.
     
  • Meditează. Multe dintre problemele vieţii cotidiene apar atunci când este neglijată sănătatea fizică şi mentală. Pe cât de important este să ai grijă de sănătate, pe atât de esenţial este să faci şi anumite lucruri care să susţină bunăstarea mentală. O practică la îndemână, tot mai susţinută de medici şi psihoterapeuţi, este meditaţia care poate fi realizată de oriunde, iar 5-10 de minute în fiecare zi pot fi suficiente pentru a oferi o stare de relaxare. Acest lucru nu numai că te va calma, dar s-a dovedit că meditaţia ajută şi la combaterea depresiei, TOC şi a altor tulburări mentale.

Sunt multe metode şi căi prin care să îţi faci viaţa mai uşoară, însă cea mai eficientă dintre toate este prevenţia. Astfel, pentru a reduce nivelul de stres şi a avea o viaţă mai lipsită de griji, este necesar să faci câteva schimbări în rutina zilnică, dar şi să iei în calcul importanţa unei asigurări medicale private, care să te protejezi oriunde te-ai afla în lume.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.