Nu doar articolele vestimentare sunt supuse unor rigori estetice, categorisite în topuri de specialitate. În materie de mobilier există de asemenea un interes în a alege piese deosebite, cu valenţe estetice. Nimic nu trebuie adăugat la întâmplare, deşi primul scop al pieselor este cel practic, de depozitare printre altele. Lemnul rămâne în continuare un material dorit, dar să vedem ce spun specialiştii despre tendinţele în materie de mobilier pentru anul 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ce mobilier alegi pentru a fi în pas cu moda

Pentru satisfacţia personală, pentru a creşte cota pe piaţă a unei locuinţe, pentru a vinde mai rentabil, dotarea unei locuinţe cu mobilă corespunzătoare şi în trend este un interes ce se justifică. Trebuie spus însă că nu se sare de la un stil la altul, nimic nu este brusc şi şocant. Astfel că a face alegeri menite să se îndrepte spre noile trenduri în materie de mobilă înseamnă uneori reinventarea pieselor deja existente, cu investiţii minime sau adăugarea unor piese noi, de efect.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Lemnul

Se consideră că stilul anului este cel nomad. Astfel, piesele ce fac parte din ansambluri, din seturi de mobilă sunt mai degrabă compacte, sunt flexibile şi deci şi multifuncţionale. De asemenea, se ţine cont de asemenea ca mobila să nu fie foarte masivă şi să nu ocupe prea mult spaţiu. Spus pe scurt se doreşte un stil minimalist, practic, dar şi confortabil. În plus, se pune un mare accent pe culoare.

Lemnul preferat – stejar sau cireş. Încă o dată se remarcă întoarcerea la preferinţa de bază şi anume lemnul masiv. Esenţele de lemn valoroase asigură rezistenţă, durabilitate şi estetic vorbind sunt întrunite toate cerinţele posibile pentru ca mediul să fie definit de piese decorative deosebite. Desigur, mobila din lemn masiv este mai costisitoare, însă merită pe deplin.

Specialiştii Primobila.ro, prin vastele lor opţiuni, demonstrează preferinţa pentru culori variate. Printre acestea se numără lemnul ars, culorile deschise, miere, douglas sau cireşul, însă nu sunt omise nici cele puternice, închise şi adesea de contrast – wenge, negru, nuc închis.

Dacă este să ne raportăm la culoarea aleasă pentru 2019, verdele este la putere. Mai specific, verdele salcie. Asta însă face greu de crezut că tocmai piesele de mobilier se vor dori a fi verzi. Însă pornind de la o astfel de tematică cromatică ce inspiră, mobila are nevoie să se echilibreze şi să se integreze într-o zonă puternic dominată de un ton de culoare. Mai uşor este să se adopte o astfel de culoare pentru canapele sau draperii.

Alte materiale

Designul interior este un domeniu destul de amplu, astfel că trebuie amintit şi de alte texturi ce se înscriu cu succes în lista de tendinţe pentru 2019. Din principiul de a nu încărca prea mult imaginea unei încăperi se poate opta pentru obiecte de tot felul, din catifea, metal, ceramică sau marmură, piele ecologică etc. Nici accentele de materiale naturale nu lipsesc astfel că acestea pot reda mai mult apropierea de natură.

Interesant este că oglinda este şi ea prezentă şi nu doar din motive practice. Oricine poate spune că o casă fără oglindă este parcă incompletă. Pentru tedinţele acestui an se menţionează despre accentul ce cade pe rama oglinzilor din casă, acestea necesitând să fie în acord cu mobilierul. Asociate sau nu cu alte accesorii precum ceasul de perete, se preferă culorile vii pentru ca zona pereţilor să fie animată, un punct central al încăperii. În materie de ceasuri de perete cei de la Primobila propun spre exemplu un model colorat cu bufniţe.

Alte tedinţe în 2019

Specialiştii în domeniu spun că o altă fantezie este cea a mobilierului rotund. Se poartă printul floral în continuare, iar podeaua este mai importantă decât am crede. Am depăşit se pare tonurile neutre şi plictisitoare în acest sector, iar acum mai mult ca oricând sunt preferate imprimeurile şi jocurile de modele, linii, dar mai ales culori.

Totodată, detaliile metalice sunt în continuare preferate. Astfel, zona de baie şi de bucătărie se poate completa cu astfel de „apariţii”. Dacă însă până acum argintiul sau auriul erau în competiţie, în 2019 preferată este mai degrabă alama. Atenţie totuşi, prea mult poate să însemne mai rău, astfel că este de evitat prea multă alamă, pentru a nu se crea imaginea unei încăperi învechite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.