Ziua bună se cunoaşte după cafeaua de dimineaţă – acesta este o zicală populară reinterpretată pentru iubitorii de cafea din toată lumea. Dacă şi tu te numeri printre persoanele care la scurt timp de la trezire se duc direct la punga sau capsulele de cafea şi îşi pregătesc o cană după bunul plac, atunci probabil că te-ai întrebat măcar o dată dacă este bine ce faci, mai exact ce se poate întâmpla cu organismul tău după ce consumi băutura magică.
Ai auzit multe persoane din jurul tău care au spus că nu este deloc indicat să bei cafea şi mai bine să renunţi, însă ar fi bine să ştii că lucrurile nu stau chiar aşa: cafeaua vine la pachet cu unele beneficii. Specialiştii au demonstrat că există lucruri pozitive pe care aşa-numitul „cel mai consumat drog din lume” îl aduce.
Uite câteva beneficii ale consumului de cafea:
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
· Cafeaua reduce oboseala
Corpul transmite la nivelul creierului semnale care indică faptul că tu eşti obosit, aşa că el se va îndrepta fie spre odihnă şi o stare de letargie, fie către cererea unui stimulent extern care să îl facă să mai reziste pentru câteva ore. Consumul de cafea ajută, aşadar, la funcţionarea noastră pe o durată mai extinsă de timp.
· Poate să înlăture migrenele
Acelaşi mecanism ca la punctul anterior se pretează şi pentru capacitatea cafelei de a reduce migrenele şi durerile de cap modice, cu siguranţă ţi s-a întâmplat asta măcar o dată. Totuşi, dacă alegi să bei cafea pentru a-ţi stimula capacitatea de concentrare şi forţa de muncă, alege o cafea boabe bio, cum este cea de la scufita-rosie.ro, pentru că produsele bio nu sunt procesate cu substanţe dăunătoare şi sunt mult mai bogate în nutrienţi decât cele obişnuite. Mai mult decât atât, cafeaua eco vine şi cu înlocuitori ai originalului.
· Risc scăzut de accidente vasculare
Medicii recomandă persoanelor care au probleme cardiologice să consume o cantitate mică de cafea în fiecare dimineaţa, scăzând în acest mod riscul de infarct şi accidente vasculare. Dacă ştii că ai probleme cu inima, mai exact dacă ai tensiunea mică, îţi poţi întreba doctorul despre acest lucru.
· Nivel de estrogen mai scăzut
Un alt lucru pozitiv pe care îl aduce cafeaua este menţinerea la nivel constant al estrogenului, hormonul feminin care creşte riscul apariţiei unor afecţiuni grave, precum cancerul mamar şi uterin, dar, din nou, medicul trebuie vizitat şi în privinţa aceasta.
Să nu uiţi... există câteva contraindicaţii:
Cu toate acestea, nu uita faptul că şi consumul de cafea poate fi dăunător din anumite puncte de vedere. Consumul în exces al cafelelor poate provoca: insomnii, atacuri de panică şi crize de anxietate, poate să ducă la apariţia unei afecţiuni la nivelul stomacului, numită gastrită şi poate provoca dependenţă: nu doar că vei simţi dimineaţa nevoie de cafea, ceea ce este normal, ci vei bea un număr contraindicat din ele şi vei avea reacţii înainte şi după consum. Trebuie să te informezi de ceea ce ţi se potriveşte ţie şi să îţi cunoşti corpul şi limitele.
Acestea fiind spuse, ia-ţi gândul de la oprirea din consumul de cafea, atât timp cât poţi să îţi ţii în frâu o anumită dependenţă care se poate crea şi dacă eşti conştient de alegerile pe care le poţi face acum cu valul variantelor de produse bio care au apărut pe piaţă.
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.