Cu toate ca, in urma cu cativa ani, obtinerea unui permis cu o noua valabilitate putea dura foarte mult, iar stresul obtinerii actelor necesare putea atinge cote inimaginabile, in prezent toate aceste operatiuni sunt mult mai simple. Astfel, pentru a obtine noul permis, va trebui sa te prezenti la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), avand asupra ta o serie de documente:
· Actul de identitate (in original si copie);
· Fisa detinatorului permisului - care se poate descarca de pe Internet;
· Dovada platii contravalorii permisului;
· Permisul a carui preschimbare o soliciti - in original si copie (daca solicitarea preschimbarii o faci dupa expirarea valabilitatii permisului);
· Fisa medicala permis auto (eliberata de o unitate medicala autorizata) - din care sa rezulte ca esti apt pentru a conduce un autovehicul.
Astfel, daca celelalte acte fie le avem deja, fie le putem obtine foarte rapid, in cazul fisei medicale, va trebui sa parcurgem o serie de pasi necesari. Pentru inceput, sa aflam ce este o fisa medicala pentru obtinerea permisului auto.
Ce este fisa medicala permis auto?
Prin definitie, fisa medicala permis este un document emis de catre o clinica autorizata, in care se stipuleaza daca o persoana este apta sau nu, atat din punct de vedere medical, cat si psihologic, pentru a conduce autoturisme. De aceea, examinarile care au loc in vederea obtinerii sau schimbarii permisului auto se pot face doar in clinici autorizate, care au un contract valabil cu sistemul de asigurari. Cu toate acestea, inca sunt multe persoane care nu stiu in ce cazuri acest document este obligatoriu, motiv pentru care se pot prezenta la DRPCIV fara a avea toate actele necesare asupra lor.
Care sunt actele pe care trebuie sa le avem asupra noastra pentru obtinerea fisei?
Pentru a obtine cat mai rapid o fisa medicala permis auto, trebuie sa te prezinti la clinica medicala pentru care ai optat, avand asupra ta urmatoarele documente:
· Cartea de identitate;
· Fisa de scolarizare - daca urmezi scoala de soferi;
· Adeverinta de la medicul de familie, in care sa se mentioneze ca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B), in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;
· Scrisoare medicala de la medicul diabetolog sau cardiolog, in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce (in cazul bolnavilor de diabet sau de afectiuni ale inimii).
De asemenea, cei care poarta ochelari vor trebui sa se prezinte cu acestia la consultul medical respectiv.
Este obligatorie fisa medicala pentru permis?
Va trebui sa avem asupra noastra acest document doar pentru obtinerea unui permis cu o noua valabilitate, adica pentru schimbarea unui permis deja expirat sau pentru obtinerea unui nou permis. Este bine sa stii ca o fisa medicala pentru permis are o valabilitate de 6 luni de la data intocmirii, indiferent de localitatea emitenta.
Fisa medicala permis auto nu este necesara in urmatoarele cazuri:
· daca permisul a fost pierdut;
· daca permisul a fost furat;
· atunci cand permisul s-a deteriorat;
· in cazul in care titularul permisului si-a schimbat numele.
Ce pret are fisa medicala permis auto?
Chiar daca preturile pot varia, clinica autorizata StandardMed va poate elibera fisa medicala permis in doar o ora si jumatate de la completarea formularelor, pentru doar 125 de Lei! De asemenea, in cazul in care acest interval este depasit, ti se va returna 50% din suma achitata!
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.