Comitetul executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat hotărârile luate în cadrul reuniunii Comitetului de Urgenţă, una dintre modificările importante vizând schimbarea sistemului competiţional în Liga I, prin mărirea numărului de echipe de la 14 la 16.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

De asemenea, s-au luat decizii vizavi de principiile aplicabile desfăşurării competiţiilor în situaţia în care unele meciuri nu se pot disputa din cauza indisponibilităţilor cauzate de pandemia de COVID-19. Astfel, s-a stabilit că niciun joc aferent unei faze a competiţiei nu poate fi reprogramat ulterior datei de terminare a respectivei faze a competiţiei. Fiecare meci poate fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile de la data programării iniţiale.

Dacă la data reprogramării jocul nu poate fi disputat, indiferent din ce cauză (inclusiv dacă nu se poate desfăşura din cauza echipei adverse), echipa care a cauzat reprogramarea va pierde jocul cu 3-0. Dacă jocul nu s-a disputat iniţial din motive care ţin de ambele echipe şi nici nu se poate desfăşura la data reprogramată, atunci ambele echipe pierd jocul cu 3-0.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În cadrul Comitetul executiv al Federaţiei Române de Fotbal au fost stabilite şi formatul şi perioadele de desfăşurare pentru fiecare dintre primele trei eşaloane fotbalistice ale ţării, precum şi pentru Cupa şi Supercupa României.

Cele 16 echipe din Liga I vor juca de două ori una contra celeilalte, tur şi retur. Ca şi comparaţie echipe, în finalul sezonului, pe lângă barajul de menţinere/promovare în primul eşalon (desfăşurat în dublă manşă), se vor disputa alte două jocuri de baraj: un baraj între primele două clasate din Play-out pentru locurile 1-2 (echivalent locurile 7-8) şi un  barajul pentru un loc de Europa League.

În sezonul regular, cele 21 de echipe din Liga a 2-a se vor înfrunta fiecare cu fiecare într-o singură manşă. A fost aprobat şi formatul ediţiei 2020-2021 din Liga a 3-a, care prevede 10 serii a câte 10 echipe. Informaţii complete despre primele trei eşaloane, aflate acum în desfăşurare, se pot găsi atât pe pagina de web a FRF, cât şi pe site-uri de statistici fotbal.

O altă modificare importantă se referă la numărul jucătorilor care pot fi trecuţi pe foaia de joc şi la numărul de înlocuiri permise într-o partidă. Astfel, pe foaia de meci pot fi trecuţi 20 de fotbalişti, faţă de 18, la toate competiţiile organizate de FRF şi LPF. S-a aprobat ca schimbările efectuate în timpul pauzelor (dintre reprizele timpului regulamentar şi/sau reprizelor de prelungiri), precum şi în perioada dintre sfârşitul timpului regulamentar de joc şi prima repriză de prelungiri nu se vor contabiliza ca fiind făcute în timpul uneia dintre cele trei întreruperi ale jocului permise în prezent.

Pentru prima dată de la înfiinţare, Supercupa României va avea loc în timpul sezonului, şi nu în deschidere. Confruntarea dintre CFR Cluj (câştigătoarea Ligii I) şi FCSB (câştigătoarea Cupei) a fost programată pentru data de 7 aprilie 2021. Data va putea fi modificată, în funcţie de situaţia existentă la nivel naţional în ceea ce priveşte criza sanitară cauzată de pandemia de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.