Ai observat, în ultima vreme, că copilul tău petrece prea mult timp pe telefon sau pe tabletă şi acest aspect îi afectează dezvoltarea firească? Începe să facă lucrurile mai în grabă şi de multe ori este mai puţin atent la anumite detalii esenţiale sau devine irascibil atunci când încerci să ai o discuţie serioasă cu el despre timpul petrecut pe device-uri? Încearcă să facă lucrurile în grabă şi fără a se implica foarte mult pentru a le termina mai repede ca să rămână cu mai mult timp liber destinat folosirii telefonului sau tabletei?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ei bine, aceste semne sunt extrem de răspândite în rândul generaţiilor noi de copii şi asta se datorează faptului că mulţi dintre ei sunt mult mai ancoraţi într-o realitate virtuală decât în realitatea palpabilă, fizică. În rândurile următoare îţi voi prezenta câteva alternative sănătoase de care s-ar putea bucura copilul tău în timpul lui liber şi care au potenţial important de înlocuire a device-urilor atât de toxice în dezvoltarea firească a tinerilor din ziua de azi.

Iată cele mai eficiente metode de a combate sau înlocui dependenţa copilului tău de telefonul mobil sau de tabletă!

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
  1. Oferă-i alternative viabile la gadget-uri: cititul cărţilor, cititul revistelor de benzi desenate sau colorarea cărţilor de colorat

Cărţile au fost şi vor rămâne mereu o variantă extrem de sănătoasă şi de productivă din punct de vedere mental pentru copii. Cărţile de citit pot dezvolta imaginaţia copilului tău la cote extrem de înalte, atribut pe care nu îl poţi găsi la jocurile online sau la platformele sociale. În funcţie de vârsta celui mic poţi apela la cărţi de citit clasice, cărţi de citit cu imagini sugestive sau reviste de benzi desenate. Dacă copilul tău este un împătimit al jocurilor pe calculator îi poţi oferi ca alternativă la acele jocuri, benzi desenate cu supereroi, iar dacă cel mic are o vârstă prea fragedă pentru a citi, îl poţi direcţiona către coloratul cărţilor de colorat. Există platforme online de vânzări cărţi unde găseşti atât cărţi de beletristică pentru copii şi adolescenţi, benzi desenate şi cărţi de colorat. O astfel de platformă cu zeci  de alternative viabile este books-express.ro.

  1. Fă seri de jocuri de societate împreună cu cel mic

Petrecând mai mult timp de calitate cu cel mic, îl poţi face pe acesta să nu mai prioritizeze statul în faţa ecranelor sau pe device-uri. Poţi petrece timp de calitate cu copilul tău jucând diferite jocuri de societate ca monopoly junior, ice cool, dog rush, story cubes, etc. Poţi juca aceste jocuri doar tu cu el sau, pentru mai multă distracţie, cu toată familia incluzandu-l mereu şi pe micuţ.

  1. Transformă anumite zone din locuinţă în zone fără tehnologie

Pentru a promova ancorarea în realitate şi discuţiile în familie poţi creea una sau mai multe zone din casă unde tehnologia este interzisă. O astfel de zonă liberă de tehnologie poate fi bucătăria sau livingul unde se ia masa. O altă astfel de zonă poate fi biroul unde se fac teme sau anumite colţuri din casă pentru relaxare atât fizică cât şi mentală.

    În concluzie, societatea în care trăim este o societate în care nevoia de tehnologie este acută, ea îţi dictează de cele mai multe ori viaţa şi te poate face să iei, în funcţie de ea, anumite decizii importante legate de carieră şi stil de viaţă, însă ea trebuie să fie folosită treptat, cu măsură şi este bine să ai mereu alternative viabile la tehnologie pentru evoluţia corectă şi firească a copilului tău. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.