Drujba este un echipament special, in principal gratie versatilitatii pe care o ofera. Denumita si motoferastrau, aceasta se utilizeaza pentru taierea lemnului cu rapiditate si precizie. Echipamentul deserveste atat profesionistilor care lucreaza in industria lemnului, cat si gospodarilor care vor sa isi usureze sarcinile de zi cu zi. Pentru a putea sa functioneze in mod eficient, drujba are nevoie de o intretinere corecta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Componenta care necesita cea mai multa grija si atentie din partea utilizatorului este lantul de drujba. Acesta este piesa care actioneaza direct asupra obiectelor din lemn, astfel ca este si componenta cea mai expusa uzurii. Pentru a obtine o functionare longeviva a lantului, este important ca acesta sa fie intretinut corect. Daca esti utilizator de drujba, poti aplica o serie de masuri, in acest sens.

Vrei un lant drujba de inalta calitate? Iata ce ai de facut!

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Fara o ingrijire corecta, drujba devine un echipament expus riscurilor si care poate sa se transforme rapid intr-o solutie lipsita de eficienta. Iata ce trebuie sa faci, pentru a asigura o functionare cat mai indelungata a lantului drujbei si a intregului echipament la cel mai inalt nivel:

1. Ascute lantul in mod periodic - din cauza contactului cu suprafete lemnoase dure, lamele lantului se pot toci, ceea ce in timp va conduce la taieri tot mai dificile. Tocmai de aceea, este important sa te asiguri ca lamele sunt ascutite inainte de utilizarea drujbei. Pentru a le ascuti, ai nevoie de o pila. Drujba trebuie fixata bine, iar lamele lantului se ascut prin actionarea pilei asupra lor, cu miscari orizontale, intr-o singura directie.

2. Unge lantul cu ulei, inainte de fiecare utilizare - si lubrifierea lantului este importanta. Acest proces se realizeaza folosind ulei special. Uns in mod corect, lantul nu va provoca supraincalzirea drujbei, care poate fi cauzata de frecarile intense din timpul taierii lemnului. Asigura-te ca folosesti o cantitate suficienta de ulei si ca adaugi solutia asa cum recomanda producatorul drujbei tale.

3. Schimba lantul drujbei, daca este uzat - un lant uzat, cu lame care nu mai pot fi ascutite, trebuie sa fie schimbat cat mai rapid. Daca folosesti unul uzat, motoferastraul nu doar ca isi pierde din eficienta, ci devine si expus defectiunilor cauzate de suprasolicitare. Odata ce observi ca nu mai poti sa ascuti lamele, inlocuieste lantul cu unul nou.

4. Investeste in solutii de calitate - calitatea acestor piese poate sa varieze, astfel ca este important sa te asiguri ca investesti in solutii de la furnizori de incredere. Pe langa compatibilitatea lantului cu modelul de motoferastrau pe care il detii, conteaza foarte mult si calitatea materialelor din care este produsa aceasta piesa. Daca alegi solutii calitative, intretinerea va fi mai simpla.

Pe GeneralMotor.ro gasesti o gama variata de modele de lant drujba, din care vei putea alege solutia optima pentru echipamentul tau. Alege sa cumperi un lant compatibil cu modelul de motoferastrau pe care il detii, in asa fel incat taierile pe care le realizezi sa fie precise si cat mai rapide. Tine cont de toate sfaturile de mentenanta prezentate, pentru a putea sa iti usurezi cu adevarat sarcinile profesionale sau activitatile din gospodarie!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.