Pentru a obtine recolta dorita, este nevoie sa acorzi atentie unei multitudini de factori, dintre care numai pe unii ii poti controla. Intr-adevar, este dificil sa influentezi gradul de fertilitate al solului ori conditiile meteorologice, insa ai la indemana instrumentele necesare pentru a lupta cu daunatorii.
Alegerea unor insecticide potrivite face posibila eradicarea insectelor si a tuturor celorlalti daunatori care pot sa afecteze dezvoltarea culturii din gradina sau de la camp. Pentru a lua cele mai bune decizii, este important sa acumulezi cat mai multe cunostinte despre aceste produse.
Iata cele mai importante detalii pe care este nevoie sa le cunosti despre diferitele tipuri de insecticide care se pot dovedi cele mai eficiente, in functie de cultura pe care vrei sa o protejezi si de problemele cu care te confrunti!
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Cand este nevoie de insecticide de contact?
In functie de modul si de timpul lor de actiune, substantele de combatere a insectelor si daunatorilor se impart in doua categorii: de contact si sistemice.
Cele de contact se remarca prin faptul ca nu au activitate reziduala. Mai precis, ele protejeaza planta atat timp cat aceasta este acoperita de substanta, ceea ce inseamna ca au o durata de actiune cuprinsa de regula intre una si doua saptamani, in functie de conditiile meteorologice. Dupa o ploaie, protectia oferita se diminueaza considerabil sau chiar dispare cu totul.
Principalul avantaj al acestor substante consta in faptul ca nu patrund in tesutul plantei, reusind totusi sa asigure o protectie foarte buna in special impotriva insectelor daunatoare. Actiunea se realizeaza atat prin ingestie, cat si prin simplul contact, indiferent daca insecta se afla in stadiul de larva sau in cel adult.
Legat de produsele care asigura protectie impotriva insectelor, trebuie luat in considerare faptul ca nu numai plantele au nevoie sa fie aparate, ci si oamenii. Prin urmare, exista o serie de produse care te pot apara cu succes, atunci cand lucrezi in gradina sau pe camp, de atacurile viespilor, furnicilor, tantarilor, mustelor sau capuselor.
Cand sunt recomandate insecticide sistemice?
Acest tip de substante este caracterizat printr-o actiune reziduala de lunga durata, ceea ce ii confera o eficienta sporita in eliminarea tuturor tipurilor de daunatori care inteapa, rod sau incearca sa suga sucul celular al plantelor.
Zona de actiune este extinsa datorita faptului ca acest tip de insecticide penetreaza tesutul plantei si, prin urmare, actiunea sa nu mai este afectata de eventuale ploi sau de alte fenomene meteorologice. Este blocata inclusiv dezvoltarea bolilor de care pot suferi plantele, daca se actioneaza in faza lor incipienta.
In acest fel, micii daunatori pot fi eliminati chiar si dupa ce deja s-au instalat pe camp sau in gradina si au inceput sa atace culturile. Ca urmare a unei actiuni rapide cu produse de cea mai buna calitate, exista inca sanse de a obtine o recolta bogata!
Produsele pot fi folosite chiar si pentru eradicarea insectelor din casele oamenilor sau din fermele zootehnice. Astfel, este eliminat riscul transmiterii bolilor si este protejata inclusiv sanatatea animalelor.
Alegand insecticidele potrivite, te vei bucura de o recolta bogata si vei simti ca munca ta a fost rasplatita asa cum se cuvine, pe masura efortului depus si a investitiei realizate!
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.