Ai terminat şcoala de şoferi cu brio, ai luat examenul, eşti fericitul posesor al unui carnet de conducere şi deţii o maşină care te ajută să te deplasezi atât în interes profesional, cât şi personal. Cu toate acestea, ştirile zilnice despre accidente auto te sperie şi te fac să fii mai puţin încrezător atunci când te afli în spatele volanului.
Iată câteva dintre metodele de prevenţie a accidentelor rutiere!
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
-
Nu folosi telefonul în timp ce conduci
Tehnologia a acaparat o mare parte din viaţa tuturor - oamenii folosesc telefonul pentru a vedea ce mai fac prietenii sau familia, pentru a efectua tranzacţii bancare, pentru recreere, dar şi pentru a fi la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lume. Dependenţa de telefon poate reprezenta o tentaţie fatală atunci când te afli la volan, o singură secundă de neatenţie putând cauza un grav accident, care se poate lăsa cu urmări grave. Dacă sancţiunile pentru folosirea telefonului mobil la volan nu te conving să renunţi la utilizarea acestuia, atunci gândeşte-te la importanţa vieţii tale şi a celor din jurul tău!
-
Fii mereu vigilent
Deşi ai încredere în abilităţile tale de condus, trebuie să acorzi o atenţie deosebită în trafic, deoarece nu poţi să ştii niciodată următoarea mişcare a şoferului de lângă tine. În condiţii de trafic intens, oamenii tind să fie mai nervoşi, aşa că este necesar să fii vigilent şi să observi cu atenţie ce fac celelalte maşini, pentru a reacţiona cu rapiditate în cazul în care se întâmplă ceva în neregulă. De asemenea, la intrarea în intersecţii, nu te baza doar pe faptul că ai prioritate, ci asigură-te cu mare atenţie, pentru că nu toţi respectă regulile!
-
Nu conduce sub influenţa alcoolului sau a drogurilor
Faptul că nu este bine să conduci după ce consumi băuturi alcoolice sau droguri pare să fie un lucru cunoscut de toată lumea, dar, cu toate acestea, foarte mulţi oameni încă nu respectă această regulă „de aur”. Efectele alcoolului şi ale drogurilor asupra organismului sunt unele nefaste, însă, atunci când adaugi în ecuaţie şi condusul, se pot dovedi a fi cu adevărat fatale. Acestea duc la scăderea funcţiilor vizuale, reduc capacitatea de concentrare, coordonare şi de procesare a informaţiilor şi afectează în mod substanţial capacitatea de control a autovehiculului. Alege să conduci responsabil!
Şi totuşi, ce este de făcut în cazul în care faci un accident?
În primul rând, este foarte important să îţi păstrezi calmul şi să nu ai tendinţe comportamentale agresive, deoarece vei face mai mult rău! Nu pleca de la locul accidentului, indiferent dacă a fost sau nu vina ta. Fă o fotografie maşinilor avariate şi încearcă să găseşti nişte martori, care să poată relata întâmplarea exact aşa cum aceasta a avut loc. Dacă este posibil, iar daunele sunt unele minore, încheie o amiabilă cu cealaltă parte implicată, în acest caz nefiind necesară contactarea poliţiei. Majoritatea firmelor de asigurări au posibilitatea de a notifica daunele online, una dintre ele fiind Asirom.ro, care îţi dă posibilitatea să completezi cererea de despăgubire şi cea de reconstatare, în doar 10 minute, simplu, sigur şi eficient!
Un accident auto este ultimul lucru pe care şi-l doreşte o persoană, dar reprezintă, din păcate, o realitate mult prea frecventă în România. Dacă îţi doreşti să previi pe cât posibil un potenţial accident, dar să ştii şi ce este de făcut dacă te confrunţi cu această situaţie, rămâi întotdeauna vigilent şi informat din surse sigure.
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.