În perioada rece a anului ajungem din nou în aceeaşi situaţie: de a ne preocupa în legătură cu ceea ce ţine de încălzirea zonei de locuit. Desigur că există atât de multe soluţii, însă care este cea mai eficientă? Una dintre metodele tot mai adoptate se referă la centrala termică pe lemne, pentru că un astfel de sistem combină ceea ce ţine de distribuţia automată a căldurii şi de menţinere a acesteia, cu avantajul de a utiliza combustibil ieftin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Se înţelege de ce o centrală termică pe lemne este avantajoasă. Iată însă în detaliu de ce aceasta este cu precădere o alegere în rândul proprietarilor de case.

  1. Centrală rezistentă, cu durată de viaţă mare

Un astfel de sistem are o durată mare de viaţă. Desigur că se vor impune şi anumiţi termeni de calitate în ceea ce priveşte întreţinerea şi modul de folosire. Are însă toate şansele de a fi sistemul termic al casei pentru ani de zile. În plus, se oferă garanţiile producătorului, ceea ce întăreşte ideea că o centrală de acest gen este una rezistentă.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
  1. Cazan de calitate, de marca Stropuva

Ca şi componentă principală a centralei, cazanul este cel care poate să facă marea diferenţă. Aşadar, un cazan pe lemne Stropuva asigură rezistenţă, ceea ce se reflectă şi în calitatea căldurii furnizate. Dotat cu ventilator, cu ardere de tip lumânare, fabricat în Lituania, acesta dispune de toate aspectele calitative ale unui cazan ce îşi face datoria cum trebuie.

  1. Versatilitate şi modele

O centrală pe lemne nu impune o restricţie în ceea ce priveşte diversitatea nevoilor legate de spaţiu spre exemplu, cu raportare la ce suprafaţă va necesita a fi încălzită. Aşadar, dacă ne raportăm din nou la centralele termice pe lemne de la Stropuva, acestea pot avea diverse capacităţi, ce pot încălzi suprafeţe de la minim de 20-80 m pătraţi până la zone de peste 400.

  1. Combustibil accesibil

Marea diferenţă ca şi rentabilitate la preţ, la facturi lunare când vine vorba de o centrală termică pe lemne se referă la combustibilul utilizat de sistem. Lemnul este cu atât mai accesibil, cu cât poate şi să întreţină căldura pentru mai mult timp. Aici intervine şi capacitatea centralei. Spre exemplu, centralele cu cazan Stropuva pot fi încărcate o dată la 30 de ore, cu masă lemnoasă clasică, resturi lemnoase, cu brichete sau cărbune. În funcţie de tipul exact de centrală vine şi posibilitatea că aceasta să aibă alimentare mai diversă şi deci mai rentabilă.

Rezumând întreaga poveste, eficienţa termică a unei case este legată direct nu numai cu nivelul de confort, însă şi cu necesarul de a găsi echilibrul între costuri şi căldura de care are parte utilizatorul. Aşadar, combinând cele două concepte, centralele termice pe lemne sunt un răspuns eficient la aceste nevoi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.