Moda aplicelor cu tehnologie LED pentru iluminatul exterior a fost adusă în România de marile centre comerciale, astfel că atunci când firmele care oferă astfel de soluţii au început să aducă produse bazate pe această tehnologie şi pentru uz casnic, un număr din ce în ce mai mare de clienţi a început să se orienteze către ele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cum se vede acum, la ani distanţă, piaţa iluminatului exterior de tip LED? Directorul General LED-zone.ro, o companie specializată în vânzarea unor astfel de produse, domnul Mihai Gongu, vine cu câteva informaţii interesante, explicând avantajele aplicelor, unele dintre cele mai căutate soluţii în prezent.

Cum se prezintă piaţa iluminatului exterior în România şi cum va evolua aceasta în viitorul apropiat

Redacţie (R): Cum şi când v-aţi dat seama că iluminatul exterior poate reprezenta o nişă pentru vânzarea de soluţii de tip LED?

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Mihai Gongu (M.G.): Odată cu avansurile tehnologiei LED, care este mult mai economică în comparaţie cu soluţiile clasice de iluminat. Atunci când vorbim despre iluminatul exterior, acesta trebuie să funcţioneze toată noaptea, generând un consum extraordinar de mare. Cum atât clienţii industriali, cât şi proprietarii de case şi chiar asociaţiile de locatari, la cererea proprietarilor de apartamente, îşi doresc sa beneficieze de spaţii bine iluminate pe durata întregii nopţi, ne-am gândit că putem veni în întâmpinarea tuturor cu cele mai economice solutii de iluminat, aplice de exterior economice.

R: Cât de economice sunt aceste aplice LED în comparaţie cu cele clasice?

M.G.: Tehnologia LED permite o reducere şi mai mare a facturii la energie electrică, deoarece soluţiile de iluminat cu LED sunt mai economice cu până la 70% în comparaţie cu soluţiile clasice de iluminat, becuri incandescente, halogen, tuburi fluorescente, dar şi în comparaţie cu becurile economice. Economiile făcute depind destul de mult de suprafaţă şi de numărul de aplice LED folosite, acestea fiind disponibile şi cu senzor de mişcare, pentru o funcţionare foarte eficienta pe timpul nopţii (fiind mai greu de estimat), iar (însă) clienţii noştri au fost mulţumiţi, având în vedere că au revenit şi pentru aplicaţii de interior (soluţii asemănătoare şi pentru interior).

R: Cum alegem nişte aplice LED potrivite?

M.G.: Cele mai importante aspecte de avut în vedere sunt suprafaţa acoperită şi traficul. Bineînţeles că şi estetica spaţiului contează destul de mult, astfel că acestea trebuie să se potrivească. Din acest motiv, site-ul Led-zone oferă o gamă variată de aplice de tip LED care se pot integra uşor în orice design atât pentru clienţii casnici, cât şi pentru cei industriali. Acestea pot fi conectate şi la senzori de mişcare, ajutând astfel la o şi mai mare economisire de energie electrică.

Gama noastră de aplice LED pentru exterior nu doar că iluminează eficient, dar adaugă şi un plus de securitate şi estetică oricărui spaţiu exterior, acestea fiind disponibile într-o varietate de modele, culori şi puteri. Este dovada angajamentului nostru de a aduce pe piaţă soluţii de iluminat inovatoare şi durabile.

R: Cum va evolua piaţa iluminatului exterior în România?

M.G.: În bine, în special în avantajul consumatorului. Deşi deja există soluţii mult mai economice decât în trecut, tehnologia încă avansează, astfel că întregul iluminat al unei clădiri rezidenţiale sau comerciale poate fi controlat cu ajutorul unor device-uri inteligente la care pot fi conectate şi produsele noastre. Având în vedere că din ce în ce mai mulţi clienţi aleg soluţiile de iluminat de tip LED, este o confirmare că românii doresc nu doar să facă economie, ci sunt interesaţi şi de felul în care tehnologia îi ajută să se pregătească pentru un viitor şi mai luminos.

Aşadar, putem concluziona că adoptarea soluţiilor de iluminat cu LED pentru exterior va continua să crească, pe măsură ce consumatorii devin tot mai conştienţi de beneficiile economice şi ecologice ale acestor produse!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.