Curelele de transmisie joacă un rol esenţial în industria agricolă, tocmai pentru că facilitează transferul de energie către utilajele de lucru. Practic, pun în mişcare întreg lanţul de producţie şi asigură performanţa echipamentelor. Sunt proiectate să reziste în condiţii dificile şi să optimizeze sarcinile repetitive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Totuşi, pe piaţă există mai multe tipuri de curele de transmisie agricole. Pentru a le utiliza corect trebuie să ai o perspectivă de ansamblu asupra utilităţii fiecărui model în parte. Ce trebuie să ai în vedere înainte de a face achiziţia, dar şi ce caracteristici prezintă poţi descoperi în rândurile de mai jos.

Curelele de transmisie în industria agricolă

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Curelele de transmisie nu sunt folosite doar în industria alimentară sau în cea auto, ci se pretează unei game variate de activităţi. În industria agricolă, mai cu seamă, au mai multe întrebuinţări şi anume:

  • Funcţionarea adecvată a tractorului - Curelele sunt utilizate pentru a acţiona componentele auxiliare, cum ar fi alternatorul, pompa de apă sau compresorul. Tractorul este folosit în general pentru a lucra pământul sau a transporta diverse materiale dintr-o zonă în alta.
  • Asigurarea unui sistem optim de recoltare - Curelele alimentează sistemele de transport şi descărcare a cerealelor. Pot fi integrate la nivelul combinelor sau semănătoarelor, ceea ce conferă continuitate fluxului de lucru. Produsele agricole pot ajunge în siguranţă la distribuitori, ceea ce minimizează pierderile financiare sau pagubele materiale.
  • Gestionarea corectă a echipamentelor de prelucrare a solului - Sistemele de transmisie transferă puterea de la motor la diverse părţi mobile ale plugurilor, combinelor sau cultivatoarelor. Pot fi folosite pentru a regla adâncimea la care sunt plantate seminţele, ceea ce poate duce la eficientizarea condiţiilor de creştere.

În general, pentru muncile agricole sunt recomandate modelele trapezoidale pentru că suportă sarcini de încărcare mai grele. Oferă o susţinere adecvată pentru obiectele voluminoase şi garantează, de asemenea:

  • Eficienţă energetică - Curelele de transmisie permit un transfer eficient al energiei între componente. Pe lângă faptul că facilitează funcţionarea corespunzătoare a utilajelor, minimizează impactul asupra mediului înconjurător. Elimină din start pierderile şi oferă un ambient adaptat la nevoile angajaţilor.
  • Fiabilitate şi durabilitate - Majoritatea modelelor sunt proiectate să reziste la şocuri mecanice şi factori externi de uzură. Aşadar, nu trebuie să-ţi fac griji în privinţa deteriorării echipamentelor şi necesităţii de înlocuire. Totuşi, ar fi bine să te orientezi către un producător autorizat de curele combine agricole.
  • Reducerea costurilor de întreţinere - Comparativ cu alte metode de transmisie, curelele necesită întreţinere redusă, ceea ce contribuie la scăderea costurilor operaţionale. Vei putea folosi bugetul pentru alte tipuri de investiţii, ceea ce te va ajuta să evoluezi, mai ales dacă eşti antreprenor la început de drum.

Tipuri de curele pentru agricultură

Acum că ai înţeles cât de performante pot fi curelele de transmisie, e timpul să treci la următoarea etapă - achiziţia. Nu toate modelele se pretează activităţilor agricole. Iată care sunt cele mai utilizate:

  • Curele trapezoidale - Principalul avantaj este că oferă un transfer de putere fiabil şi sunt capabile să funcţioneze la turaţii ridicate şi cu sarcini mari. Au o rezistenţă excelentă la alunecare, tocmai de aceea sunt utilizate de mult timp în sectorul agricol. Sunt silenţioase şi uşor de folosit, ceea ce elimină din start timpii de aşteptare pentru derularea etapelor de execuţie.
  • Curele canelate sau Poly V - Au mai multe caneluri longitudinale (în formă de V), care distribuie forţa uniform pe suprafaţa de contact. Comparativ cu cele trapezoidale, sunt mai eficiente în ceea ce priveşte reducerea vibraţiilor excesive sau a sunetelor care pot îngreuna fluxul de lucru. Se potrivesc mai cu seamă în cazul echipamentelor sofisticate sau de ultimă generaţie, tocmai datorită specificaţiilor pe care le prezintă.
  • Curele cu profil rotund - Sunt recunoscute pentru capacitatea ridicată de absorbţie a şocurilor. Tocmai de aceea, pot fi integrate într-o varietate de aplicaţii, indiferent de complexitatea pe care o prezintă. Sunt confecţionate de cele mai multe ori din cauciuc cu inserţii textile - de aici şi durabilitatea crescută în timp. Ai garanţia că le poţi utiliza o perioadă îndelungată, fără a fi nevoie de intervenţii pentru reparaţii.

Totuşi, înainte de a opta pentru curele garden , cel mai bine ar fi să:

  • Evaluezi îndeaproape cerinţele în materie de confort şi execuţie. Gândeşte-te înainte ce fel de echipamente ar trebui să foloseşti, dar şi care ar fi în medie cantitatea de produse obţinute.
  • Te documentezi în privinţa modelelor disponibile. Există mulţi producători pe piaţă, dar nu înseamnă că toţi pot fi te încredere. Verifică recenziile oferite de alţi cumpărători şi asigură-te că adaptezi decizia în consecinţă.
  • Citeşti cu atenţie instrucţiunile de utilizare. Dacă nu ştii exact ce să alegi, contactează un specialist în domeniu pentru a te asigura că faci alegerea corectă. Ţine cont de toate recomandările, iar avantajele nu vor întârzia să apară.

 

Lucrezi în domeniul agricol şi vreo să-ţi îmbunătăţeşti rezultatele? Investeşte în curele de transmisie potrivite pentru activităţile pe care le derulezi!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.