Mâncarea pe care o mâncăm ne influenţează în mod direct viaţa. Desigur că ingredientele pe care le folosim aduc un aport uriaş în special atunci când acordăm o importanţă sporită sănătăţii, dar ştiai că până şi materialele din care sunt confecţionate vasele în care gătim pot influenţa atât gustul, cât şi vigoarea bucatelor? Mâncarea la oală este recunoscută la nivel mondial pentru beneficiile pe care le aduce, dar bineînţeles că este percepută diferit în funcţie de zona din care provine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Bucătăriile din jurul lumii diferă enorm şi sunt speciale în felul lor, aşa că vă vom prezenta câteva reţete care se pot găti la oală din diferite colţuri ale lumii:

Oala din Burgundia

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Acest tip de mâncare la oală este originară dintr-o regiune a Franţei şi are ca ingrediente de bază ciolanul de porc, cârnaţii, morcovul, ardeiul, varza, napii, prazul şi cartofii. Acestea pot diferi în funcţie de ce preferinţe are cel ce serveşte acest tip de mâncare. Alte ingrediente ce pot fi adăugate sunt fasolea sau ţelina. Trebuie să ştii că mâncarea la oală din întreaga Europă se aseamănă în unele privinţe, dar, în funcţie de zonă, aceasta diferă atât în ceea ce priveşte gustul, cât şi ingredientele. Primul pas al acestei reţete este curăţarea şi tăierea verzei, după care se taie ceapa în patru. Acestea sunt primele legume ce trebuie aşezate în oală. Fiecare bucăţică de ceapă va fi înfiptă cu o cuişoară. Următoarele ingrediente ce vor fi puse în oală sunt cimbrul, 2 frunze de dafin şi ardeiul. După ce toate acestea fierb timp de jumătate de oră, puteţi adăuga morcovii tocaţi. După alte douăzeci de minute, urmează a fi adăugat prazul, napii şi cârnaţii. Douăzeci de minute mai târziu, se adaugă cartofii şi se lasă totul timp de o altă jumătate de oră. La final, carnea se scoate din oală şi se adaugă bulion.

Supa Egusi din Nigeria

Ingredientul special al acestei supe constă în seminţe de pepene galben uscate şi măcinate. Totodată, supa Egusi conţine carne, dar şi legume cu frunze. Alte ingrediente ce pot fi adăugate sunt orezul, ceapa, roşiile şi ardeiul. Supa Egusi nu este un fel de mâncare de zi cu zi pentru cei ce locuiesc în vestul Africii, ea este mai degrabă o supă gătită pentru sărbători şi evenimente speciale.

Orezul cu pui din Bangkok

Bucătăria thailandeză este cunoscută ca fiind extraordinar de diversă. Totodată, termenul de street food este unul foarte uzual pentru această ţară, iar în cel mai mare oraş din Thailanda, adică Bangkok, mâncarea reprezintă mai mult decât simplă hrană. Localnicii preferă cu precădere aromele dulci, iar cele mai des întâlnite ingrediente pe care aceştia le folosesc atunci când gătesc sunt cu siguranţă carnea de porc, peştele, laptele de cocos, dar şi zahărul de palmier. Orezul se găseşte într-o mulţime de combinaţii acolo, iar cel cu pui poate fi aromat cu sos curry sau chiar sos de cocos. Un loc recunoscut pentru orezul cu pui este restaurantul Sae Phun. Deşi nu arată foarte sofisticat, reţetele folosite vin din moşi strămoşi, iar bucătarii au o experienţă remarcabilă, ceea ce face puiul foarte fraged şi-i conferă orezului o textură pufoasă şi plăcută. Restaurantul a câştigat, totodată, premiul Michelin Bib Gourmand.

În concluzie, reţetele gătite la oală pot fi foarte diferite, dar şi foarte gustoase. Nu ezita să încerci feluri de mâncare noi, din diferiţe regiuni, pentru a te bucura de gusturi senzaţionale!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.