Noi, ca popor, suntem cunoscuţi pentru îndemânarea noastră, pentru creativitate şi dorinţa de muncă, care au format meşteşugurile din folclorul nostru. Aceste meşteşuguri au dat glas unei întregi naţiuni şi au avut grijă să transmită de la o generaţie la alta faptul că nu trebuie să uităm tradiţiile şi locul din care am plecat pentru a ajunge unde suntem acum. În ultima perioadă, deşi unele obiceiuri au fost pierdute, există câţiva oameni care nu vor să îşi uite originea şi continuă să ducă mai departe măcar puţin din ce a mai rămas de altădată.
Iată câteva sfaturi dacă eşti pasionat de creaţiile meşteşugăreşti şi cum să le faci să fie cât mai cunoscute
1. Învaţă de la alţi meşteşugari
Care este cea mai bună metodă de a învăţa decât dacă nu chiar de la cineva care se ocupă cu acel lucru de mult timp şi este priceput la ceea ce face? De aceea, este recomandat să stai prin preajma cuiva care este meşteşugar , pentru a prinde cunoştinţele de care ai nevoie. Această persoană poate fi un simplu meşteşugar care vrea să te ia ca învăţăcel şi consideră că vei putea şi tu să transmiţi mesajul lui mai departe, poţi face şi anumite cursuri, care de obicei sunt ţinute la şcolile populare de artă, sau dacă ai norocul să ai o astfel de persoană în familia ta, poţi învăţa direct de acolo.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
2. Investeşte în uneltele şi materialele necesare
În funcţie de ce doreşti tu să înveţi şi de pasiunile tale, fiecare meşteşug are metoda sa de a fi dusă până la capăt. Acest lucru include şi materialele şi instrumentele de lucru de care ai nevoie. Astfel, dacă optezi spre a învăţa să croşetezi sau să torci, cu siguranţă vei avea nevoie de lână, şi în funcţie de caz andrele sau fuior. La fel, cum dacă vrei să urmezi paşii să înveţi tâmplărie, ai nevoie de un lemn de calitate şi de unelte necesare pentru a sculpta şi tăia lemnul. Cum trăim într-o lume evoluată, există pe piaţă diferite produse care pot uşura munca şi înlocuiesc şi alte unelte de bază. Aşa se prezintă şi adaptorul tip drujbă pentru bormaşină disponibil pe site-ul oricare.ro, care înlocuieşte fierăstrăul cu ceva mult mai uşor de manevrat şi mai compact. Poate fi ataşat la orice tip de bormaşină, având în componenţa sa şi un mâner care simplifică munca pentru a fi folosit din orice unghi de tăiere.
3. Atribuie o notă proprie creaţiilor tale
După ce ai terminat cu paşii anteriori şi te simţi pregătit să îţi faci propriile tale creaţii, a venit momentul să oferi şi o notă personală. Aceste mici detalii se regăsesc de la un meşteşugar la altul, şi nu numai, fiind intermediul prin care se distinge un artist de celălalt şi prin care poate fi identificat mai uşor. De asemenea, vei avea parte şi de un produs final mult mai original, care îl va face cu mult mai special. Poţi să combini şi diferite stiluri, să îmbini tradiţionalul cu modernul, iar la sfârşit să obţii ceva inedit.
4. Comercializează-le
Într-un final, dacă chiar doreşti să te faci cât mai cunoscut pentru munca ta şi să împărtăşeşti şi cu alţii obiectele meşteşugului tău, ai putea să le duci în pieţe sau în locuri cu istorie şi tradiţie românească, unde te vei lovi de alte persoane cu aceleaşi pasiuni, sau chiar să le postezi pe paginile de social-media pentru a te promova.
Aşadar, cu perseverenţă şi multă pasiune, eşti capabil să înveţi orice îţi propui şi să duci tradiţia mai departe!
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.