Răsfoitul infinit al reţelelor sociale ne formează, fără doar şi poate, o imagine distorsionată asupra vieţii aşa cum se întâmplă ea în realitate: oamenii sunt mereu fericiţi, râd cu dinţii lor perfecţi, înconjuraţi de grupuri de prieteni la fel de wow ca şi ei, simţindu-se perfect în cine ştie ce loc fantastic de pe planetă; gătesc reţete gourmet pe care le acompaniază cu vinuri în pahare ca nişte bijuterii sau îşi găsesc cu bucurie şi acceptare sinele infinit, departe delumea dezlănţuită, în calmul resort-urilor de lux cu iz oriental. Şi chiar dacă ştim că mai toate aceste imagini sunt de cele mai multe ori un paravan ce ascunde nefericiri, nu putem să nu facem comparaţie între viaţa instagramabilă şi cea reală, cu multele ei neajunsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Aceeaşi impresie falsă este şi cea legată de locuinţe. Pe Insta, pare că toate casele sunt imense, cu ferestre mari, prin care se revarsă din plin lumina naturală, inundând spaţiile cu energie vitală.

Lucrurile nu stau chiar aşa şi mai ales nu pentru majoritatea oamenilor.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Apreciind cu sinceritate şi recunoştinţă tot ce avem, trebuie să învăţăm să punem în valoare spaţiul şi obiectele de amenajare pentru a (ne) face o impresie cât mai bună şi pentru a ne bucura de echilibru atât în exterior cât şi în interior.

Pentru asta, avem la dispoziţie un meşteşug magic: iluminatul!

Apartamentele de bloc – adică majoritatea locuinţelor din România – au în general înălţimi standard, undeva între 250 şi 270 de cm. Dar există spaţii locative şi mai joase de atât care au un farmec aparte: unele mansarde, subsoluri sau locuinţe rurale de exemplu.

Pentru a le ilumina astfel încât să “deschidem” spaţiul, există câteva secrete ce ţin de decorare şi de ce corpuri de iluminat folosim.

La capitolul decorare, trebuie să avem grijă ca tavanele să fie vopsite în alb, şi să nu fie întrerupte de grinzi sau alte elemente decorative. Suprafaţa albă va da impresia de spaţiu şi va amplifica lumina răspândită de lustre, plafonieră, lampadare, veioze etc.

Şi pentru că am ajuns la sursele de lumină potrivite pentru camerele joase, prima recomandare este lumina încastrată: spoturile cu led pot alcătui perdele de lumina dispuse de jur împrejurul încăperii, iar culorile deschise pot amplifica iluzia unui spaţiu larg.

De asemenea, plafonierele (corpurile de iluminat lipite de tavan) au calitatea de a direcţiona lumina la nivelul suprafeţei plafonului, aspect care face să se deschidă perpectiva asupra spaţiului.

Anumite corpuri de iluminat de tip aplice pot avea şi ele o contribuţie la lărgirea optică a unei camere joase.

Un alt truc folosit de designeri este iluminatul în straturi, unde corpurile de tip lampadar sau veioză joacă un rol major. Veiozele şi lampadarele dispuse în colţurile întunecate ale încăperilor ajută la crearea impresiei de larg, concentrând atenţia pe spaţiul orizontal mai degrabă decât pe cel vertical.

Pentru încăperile mici, este bine să avem în vedere lampadarele care orientează lumina în două direcţii: spre plafon şi spre podea, prin două ieşiri cu două abajururi. Acest tip de lampadar amplasat la capul patului într-un dormitor sau într-o camera de oaspeţi, va îndeplini două funcţii: de a lumina camera şi de a asigura lumina necesară pentru citit.

Pe rovere.ro puteţi găsi o gamă largă de corpuri de iluminat de calitate excepţională şi cu design-uri remarcabile; vă invităm să vă alegeţi modelele potrivite pentru proiectul dumneavoastră. Reprezentanţii Rovere vă aşteaptă şi în magazinele fizice cu detalii, recomandări şi asistenţă pentru amenajări interioare de succes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.