ANSSI (Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice) si CLUSIS (Asociaţia Elveţiană pentru Securitatea Informaţiilor), reprezentând împreuna peste 400 de membri din România şi Elveţia, au deosebita onoare sa anunţe, in calitate de parteneri, desfăşurarea celei de a 4a ediţie a congresului "Cybersecurity in România", care va avea loc la Sibiu, în perioada 15-16 septembrie.
Evenimentul în cauză este singurul congres din Europa Centrală şi de Est sprijinit şi co-organizat de către Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (ITU), organismul ONU (Organizaţia Naţiunilor Unite) cu competenţe în domeniul Securităţii cibernetice, care l-a distins în anul 2015 cu titlul de "Good Practices Example for the European Continent".
Congresul este organizat de către ONG-ul Swiss Webacademy din Sibiu, în colaborare cu ITU, sub egida Ambasada Elveţiei în România, în parteneriat cu ANCOM, IGPR, SRI (Centrul Naţional Cyberint), CERT-RO, dar şi Ministerul Economiei şi Securităţii al Cantonului Geneva, Centrul de Telecomunicaţii Speciale (Rep. Moldova) şi Centrul Global de Securitate al Poştei Italiene.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
De asemenea, congresul reprezintă o reală platforma de dialog non-profit, prezentările tehnice sau de profil marketing fiind interzise. Prin impunerea acestor reguli stricte privind conţinutul, organizatorii doresc să aducă in mod obiectiv si uşor de înţeles pentru responsabili din domeniile public şi privat, informaţii de valoare despre cele mai noi ameninţări cibernetice şi cele mai performante soluţii destinate protecţiei.
Mai mult, pentru participanţii non-tehnici, organizatorii au pregătit in data de 14 septembrie tradiţionala deja zi gratuită de conştientizare şi formare profesională cu privire la riscurile IT. Vocabularul specific şi noţiunile astfel asimilate vor permite participanţilor să interacţioneze eficient cu conţinutul specializat prezentat ulterior în cadrul congresului.
Cu peste 70 de vorbitori din 14 ţări, reprezentând in mod echitabil Romania şi mediul internaţional, sectorul public/academic şi mediul privat (companii de ITSEC), condiţiile optime pentru un dialog constructiv si util sunt îndeplinite, evenimentul urmând a se desfăşura în limbă engleză.
Printre VIP-urile care au acceptat sa participe la congres, subliniem prezenţa, în premiera pentru România, a Dlui. Daniel Ventre, Titular al catedrei de Cybesecurity & Cyberdefense (Saint-Cyr Coëtquidan - SOGETI - THALES), a Dlui. Yannick Harrel, unul dintre singurii experţi privind strategia de securitate cibernetică a Federaţiei Ruse, invitat special la evenimente importante de profil organizate de către Instituţii din Federaţia Rusa si de către Instituţii ale UE sau NATO. Prezenţa reprezentanţilor unora dintre cele mai importante instituţii din România, precum şi din mediul internaţional:TU, ENISA, C-PROC a Consiliul Europei, IGPR, SRI (Centrul Naţional Cyberint), CERT-RO, ANCOM, a unor specialişti independenţi de vârf din mediul privat:Check Point, Avnet, Clico, Q-East Software, SecureWorks, SonicWall, Trend Micro, Bitdefender, Unicredit, Biss, CertSign, Belkasoft, Tryamm sau Intel/Mc Affee, Orange, Cisco, Forcepoint, Fortinet, sunt cea mai bună garanţie pentru un eveniment de calitate.
Principale temele abordate vor fi :
- Major threats and risks in 2016 for companies and individuals
- Ransomwares, trojans, spywares, industry infiltration
- Public and professional privacy
- Mobile, IoT, SCADA vulnerabilities
- Data & Platforms Security
- e-commerce and securuity
- Human awareness & security management
- Analytics & Intelligence tools and methods
- Law enforcement & forensics
Mai multe informatii si inscrieri pe : www.cybersecurity-romania.ro
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.