Daca tocmai ai aflat ca esti insarcinata, esti, probabil, incercata de un amalgam de emotii. Pe langa fericire si entuziasm, insa, este posibil sa existe si sentimente de teama, in legatura cu lucrurile pe care le ai de facut imediat. Nu te ingrijora mai mult decat este necesar. Mai jos gasesti o lista cu primii pasi pe care ii poti face odata cu aflarea vestii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Iata iata ce decizii trebuie sa iei dupa ce ai aflat ca esti insarcinata:

·       Alege medicul si clinica in care vrei sa aduci pe lume bebelusul

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Acesta este primul lucru la care trebuie sa te gandesti. Este important ca medicul tau obstetrician sa fie o persoana in care ai incredere deplina, pentru ca vei colabora cu acesta pe tot parcusul sarcinii, dar si dupa nastere. De asemenea, clinica va fi stabilita ori in functie de locul in care acesta profeseaza, ori in functie de dorintele tale, daca ai alte preferinte. Pentru acest pas, foloseste recomandari primite de la alte persoane care au fost paciente, roaga-le sa iti povesteasca, cu sinceritate, experienta lor si stabileste intalniri pentru a cunoaste diferiti medici. In majoritatea cazurilor, dupa prima intalnire, femeile insarcinate vor decide daca medicul respectiv este cel potrivit pentru ele. Foloseste-ti instinctul si lasa-te pe mana cuiva care iti inspira siguranta si incredere, cu care poti comunica deschis si sincer.

Gandeste-te la colaborarea cu o banca de celule stem

Practica recoltarii celulelor stem a aparut dupa ce a fost observat faptul ca acestea au capacitatea de a se transforma in orice alta celula a organismului, astfel ca, in cazul unei afectiuni, acestea pot reface tesuturile afectate sau distruse. Pe scurt, daca bebelusul tau va suferi, pe parcursul vietii, de anumite boli sau accidente, celulele care au fost recoltate de la nastere, din cordonul ombilical, vor ajuta vindecarea. Avantajul acestora este ca provin din propriul sange al copilului, si astfel, riscul de a fi respinse sau de a nu functiona este extrem de scazut. De asemenea, nu va trebui sa astepti donatori si nu vei avea nevoie de transfuzii care, poate, nu sunt disponibile in cazuri de urgenta. Daca nu stii unde sa cauti, intra pe Babystem si citeste despre celule stem, iar in acest fel, vei face o alegere informata, extrem de importanta pentru copilul tau. Babystem este partenerul exclusiv in Romania al Seracell, banca de recoltare numarul 1 in Germania.

·       Intereseaza-te despre amniocenteza si decide daca vrei sa o faci

Amniocenteza presupune recoltarea unei mostre din lichidul amniotic, cat timp bebelusul inca este in burta. Aceasta este un test preliminar care ofera informatii despre sanatatea si dezvoltarea normala a fatului, dar si despre posibile afectiuni sau anomalii genetice de care acesta ar putea suferi. Amniocenteza este un test obligatoriu pentru femeile care au ramas gravide dupa varsta de 35 de ani, cand sarcina este considerata cu risc crescut. Este recomandat, insa, si femeilor care au deja un copil cu afectiuni genetice sau celor care au pierdut o sarcina din acest motiv, celor cu rezultate anormale la dublu test sau triplu test si celor cu modificari genetice in familie. Printre altele, amniocenteza poate detecta sindromul Down, sindromul Turner sau sindromul Klinefelter, anomaliile de tub neural, ca spina bifida si anencefalia, dar si alte boli genetice. Decizia iti apartine, insa, este bine sa tii cont si de aceasta procedura, mai ales daca te incadrezi in categoriile cu factori de risc.

Odata ce ai luat aceste decizii, impreuna cu partenerul tau, iti poti face un plan. Apoi, poti trece linistita la lista de cumparaturi si la decorarea camerei bebelusului. Nu uita, santatea ta si a pruncului tau trebuie sa fie pe primul loc, asa ca nu face compromisuri cand vine vorba despre acest aspect! De asemenea, nu te panica si nu iti provoca singura ganduri negative, cand nu este cazul, pentru ca si stresul este un factor important in parcursul unei sarcini sanatoase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.