Dupa pierderea unui dinte, densitatea si volumul osului care l-a sustinut incep sa scada, astfel incat tratamentul cu implant dentar trebuie sa se efectueze intr-un timp cat mai scurt de la extractie. In caz contrar, structura osului va trebui refacuta. Astfel, atunci cand ai pierdut un dinte in urma cu mai mult timp, un astfel de tratament nu poate fi inceput decat dupa realizarea procedurii medicale de aditie de os.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pentru a putea insera surubul din titan care actioneaza ca radacina pentru dintele artificial, medicul specialist trebuie sa se asigure ca sustinerea este optima. Stabilitatea unui implant dentar este foarte importanta, asadar osul trebuie sa aiba valori optime de volum si densitate.

Care sunt cauzele ce duc la scaderea volumului si densitatii osului?

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Cu toate ca interventia de aditie de os nu este foarte complicata, aceasta va presupune un anumit timp de vindecare si costuri suplimentare, motiv pentru care este de evitat. Tocmai de aceea, specialistii din cadrul clinicii dentalpremier.ro vin cu cateva detalii de ajutor legate de aceasta procedura medicala. Iata care sunt cauzele pierderilor osoase!

- Pierderea unui dinte si amanarea tratamentului. Indiferent de felul in care ai pierdut un dinte (sau mai multi), amanarea tratamentului cu implant dentar nu este recomandata. Lipsa dintilor cauzeaza modificarea cantitatii osoase, iar procesul este cunoscut sub denumirea de “resorbtie osoasa”. In momentul in care medicul insereaza radacina artificiala, acest proces natural de resorbtie este oprit datorita fortelor care se transmit catre os prin intermediul coroanei si implantului, stimulandu-se astfel producerea de celule osoase.

- Infectii la nivelul osului sau tesutului gingival. In decursul timpului, unele infectii pot deteriora foarte mult tesutul osos, astfel incat aditia de os va fi necesara odata ce infectia a fost tratata cu succes.

- Boala parodontala. Parodontoza este una dintre cele mai grave afectiuni ale cavitatii bucale, intrucat va produce desprinderea dintilor si, implicit, declansarea procesului de resorbtie osoasa. Astfel, aditia de os va fi necesara inaintea inceperii tratamentului de reconstruire a danturii.

- Inaintarea in varsta. In timp, tesuturile corpului isi pierd din proprietati, iar organismul nu mai poate sustine o functionare perfecta a tuturor componentelor cavitatii bucale. Tocmai de aceea, in unele situatii de acest fel, procedura de aditie de os se va impune inaintea unui tratament cu implant dentar.

- Traumatisme severe. Loviturile la nivelul fetei pot avea efecte grave asupra tesutului osos.

Care sunt beneficiile procedurii de aditie de os?

Pe langa consolidarea tesutului osos care trebuie sa sustina implantul dentar, aditia de os vine cu cateva beneficii suplimentare. Astfel, unul dintre beneficiile de natura estetica va fi imbunatatirea aspectului gingiei. In cazul in care dintii naturali au fost afectati intr-o anumita masura de gingivita sau parodontoza, procedura de aditie de os va duce la cresterea longevitatii acestor dinti. In cazul unei resorbtii osoase de mare amploare (ce poate fi cauzata de inaintarea in varsta sau boala parodontala), interventia de aditie de os va contribui la imbunatatirea vizibila a fizionomiei. 

Pentru a-ti proteja sanatatea si pentru a trata din timp orice afectiune dentara, specialistii recomanda un minimum de 2 vizite la cabinetul stomatologic in fiecare an. O buna preventie va tine la distanta afectiunile complexe si, implicit, tratamentele costisitoare si de durata. Cu toate ca tratamentele cu implant dentar pot fi rezolvarea multor probleme de ordin stomatologic, pastrarea unei danturi sanatoase este de preferat, asadar asigura-te ca respecti regulile de igiena orala!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.