Încălţămintea din piele naturală a identificat un punct în care frumuseţea şi confortul pot coexista, dar asta presupune şi ceva mai multă atenţie din partea celui care o poartă, în legătură cu întreţinerea.
Ai mai jos o listă cu 6 produse ce vor prelungi durata de viaţă a încălţămintei din piele naturală
Încălţătorul nu e doar pentru confortul tău
Fie că e din plastic, fie că e din metal, lemn sau orice alt material, încălţătorul nu e menit doar să te ajute, ci are şi rolul de a proteja partea din spate a pantofului, care s-ar încreţi şi chiar rupe de la îndoiri şi frecări frecvente.
Spray impermeabil (sau ceară)
Pielea naturală e un material în care piciorul respiră foarte uşor, ceea ce se traduce în confort, dar şi într-un grad de permeabilitate mai mare. Ştii perechea aceea de ghete de damă din piele pe care le-ai cumpărat de pe ePieleNaturala.ro, la care ţii cel mai mult şi de care nu vrei să te desparţi, însă te-a prins ploaia seara trecută şi acum nu ştii ce să faci? În astfel de situaţii, şterge bine încălţămintea imediat ce ajungi acasă şi introdu câteva foi mototolite de ziar timp de o oră, apoi lasă-le să se usuce la temperatura camerei. În niciun caz nu folosi foehnul sau o altă sursă de căldură, pentru că le vei deteriora.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Un spray impermeabil te poate salva de acest scenariu nefericit. Poate fi achiziţionat atât din magazinele de încălţăminte, cât şi online, şi se aplică în conformitate cu instrucţiunile de pe flacon. El creează un strat protector împotriva umezelii şi împiedică încreţirea pielii, care este efectul firesc al acestui material după contactul cu apa.
O altă variantă e să foloseşti ceară. Nu e la fel de simplu de aplicat, însă poate fi mai prietenoasă cu pielea, pentru că nu conţine la fel de multe substanţe chimice.
Burete şi radieră pentru pielea întoarsă
Pentru pielea întoarsă, recomandarea e să foloseşti un burete special după fiecare purtare. Utilizarea acestuia asigură îndepărtarea prafului, în timp ce cu ajutorul radierei poţi curăţa petele mai dificile, dacă va fi cazul.
Soluţie pentru curăţare şi îngrijire
Din când în când, e indicat să foloseşti, în plus, o soluţie cu care să cureţi în profunzime materialul, întrucât purtările repetate conduc la formarea unui strat mai gros de murdărie, care nu se elimină la o ştergere superficială, iar în timp încălţămintea îşi poate pierde strălucirea.
Balsam pentru hidratare
La final de sezon, când te pregăteşti să depozitezi definitiv pantofii, după ce i-ai curăţat corespunzător, aplică un balsam special pentru pielea naturală. Rolul lui e foarte important întrucât e unul dintre produsele care, pe lângă aspect, asigură şi o rezistenţă mai îndelungată a pantofilor tăi, pentru că hidratează pielea şi o împrospătează.
Există în mai multe variante, unele chiar pe bază de ceară de albine, complet naturale. Dacă alegi unul colorat, şi nu transparent, să ai grijă să potriveşti nuanţa lui cu cea a pantofului.
Sanurile din lemn împiedică deformarea
Nu în ultimul rând, pentru a le păstra intactă forma, foloseşte sanuri când depozitezi pantofii pentru mai mult timp. Desigur, nu e obligatoriu să cumperi astfel de produse: poţi folosi hârtie mototolită şi alte accesorii pe care le aveau când i-ai cumpărat, dacă le-ai păstrat.
Aşadar, ia în considerare sfaturile de mai sus pentru a avea mereu pantofii ingrijiti!
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.