Nu există nimic mai plăcut decât să-ţi aduni prietenii la o masă în aer liber. Aşa că, organizarea unui grătar reuşit presupune alegerea unor reţete delicioase şi uşor de preparat care să satisfacă gusturile tuturor invitaţilor. Însă, orice preparat reuşit începe cu alegerea grătarului potrivit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată patru reţete ce vor face deliciul prietenilor tăi la următorul grătar:

În primul rând, pentru toate reţetele de mai jos, asigură-te că ai un gratar acasă. Fie că este un grătar pe cărbuni, grătar mic de grădină sau de tip şemineu, acest produs este indispensabil pentru pregătirea celor mai delicioase produse din carne sau legume. Poţi consulta oferta celor de la ha.ro, deoarece vei găsi toate variantele menţionate mai sus, plus alte accesorii.

1. Burgeri de pui cu avocado şi sos de Iaurt

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Cui nu îi plac burgerii delicioşi de pui? Dacă vrei să-i pregăteşti la gratar, poţi combina carnea tocată de pui cu avocado cubuleţe, ceapă fin tocată, ou, pesmet şi pătrunjel. Apoi modelează amestecul în chiftele şi găteşte-le pe grătar la foc mediu, până când sunt bine făcute şi rumenite. Prepară un sos simplu de iaurt, amestecând iaurt grecesc cu zeamă de lămâie, usturoi zdrobit, sare şi piper. Serveşte burgerii în chifle proaspete.

2. Legume la grătar cu sos de tahini şi lămâie

Legumele la grătar sunt o opţiune excelentă pentru vegetarieni şi nu numai. Taie vinete, dovlecei, ardei roşii şi galbeni în felii şi amestecă-le cu ulei de măsline, sare şi piper. Găteşte legumele pe grătr până devin fragede şi caramelizate, întorcându-le ocazional. Serveşte legumele calde, stropite cu sos de tahini, pentru o explozie de arome mediteraneene, perfectă pentru orice masă de vară.

3. Coaste de porc cu glazură de miere şi muştar

Pentru coaste de porc suculente, prepară o glazură din miere, muştar, sos barbeque, sos de soia şi oţet balsamic. Asezonează coastele cu sare şi piper, apoi găteşte-le la foc mic pe grătar pentru câteva ore, ungându-le ocazional cu glazură. Spre finalul gătitului, ridică temperatura grătarului pentru a carameliza glazura şi a obţine o crustă lipicioasă şi aromată. Serveşte coastele cu o salată coleslaw crocantă şi pâine, pentru un festin de neuitat.

4. Mici cu muştar

Nicio întâlnire de grătar nu ar fi completă fără tradiţionalii mici româneşti, un deliciu de neocolit pentru iubitorii de carne. Amestecă carne tocată de vită, porc şi miel cu usturoi pisat, bicarbonat de sodiu, boia dulce, piper, cimbru, coriandru, ienibahar şi sare. Adaugă apă minerală şi supă de oase pentru a obţine consistenţa dorită. Lasă compoziţia să se odihnească în frigider peste noapte pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. Modelează amestecul în formă de mici şi găteşte-i pe grătarul preîncălzit, întorcându-i frecvent pentru a se rumeni uniform. Serveşte micii cu muştar, pâine proaspătă şi murături pentru a completa experienţa autentică românească.

În concluzie, alegerea grătarului potrivit este cheia pentru a te bucura de preparate delicioase şi bine gătite. Cu aceste reţete versatile şi savuroase, grătarul tău va fi cu siguranţă un succes, încântând toţi invitaţii şi creând amintiri de neuitat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.