Într-o varietate extrem de mare, fructele aduc cu adevărat beneficii pentru sănătatea noastră. Se cunoaşte faptul că dacă introduci în dieta zilnică cât mai multe fructe, reduci riscul de a face boli cronice şi în plus, asiguri organismului o mulţime de nutrienţi care te ajută să rămâi sănătos şi în formă fizică perfectă. În plus, fructele sunt un motiv de inspiraţie pentru multe domenii de activitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Le întâlneşti în industria IT, unde mărul muşcat este de multă vreme o siglă renumită dar şi în industria de iGaming, unde fructele sunt o temă preferată. Pentru cei care cochetează cu jocurile de noroc cazinourile online le oferă jocuri cu păcănele cu fructe gratis, unde pot întâlni toate fructele autohtone cât şi pe cele mai exotice. Dar, hai sa ne întoarcem sa sa vorbim pe larg despre cele mai sănătoase fructe din lume.

Lămâia

Culoarea şi gustul inconfundabil al acestui fruct nu mai au nevoie de nici o explicaţie. Folosită în mai toate dietele, lămâia este fructul care se pretează la o mulţime de combinaţii, fiind extrem de apreciată pentru aportul de vitamina C pe care îl aduce în organismul uman. În afară de acest aport, lămâia aduce următoarele avantaje celor care îl consumă:

●       Îmbunătăţeşte funcţionarea inimii, contribuind la reglarea presiunii sangvine

●       Are efecte benefice în scăderea colesterolului şi diminuarea numărului de lipide din sânge

●       Dă rezultate în curele de slăbire, fiind recunoscut ca un aliment care previne depunerea de kilograme în plus

●       Acidul citric care se găseşte din abundenţă în fruct este benefic pentru tratarea pietrelor la rinichi

Lămâia este apreciată pentru limonadă, al cărei gust dulce acrişor contribuie la instalarea imediată a unei stări de bine a organismului.

Avocado

Până nu demult un fruct puţin cunoscut în ţara noastră, beneficiile pe care acesta le aduce corpului omenesc a făcut ca avocado să fie apreciat şi mai ales consumat de către cei care îi cunosc avantajele pe care le aduce sănătăţii. Este recunoscut pentru următoarele calităţi:

  • Conţinut slab de carbohidraţi
  • Prezenţa masivă în fruct a potasiului şi magneziului
  • Conţinut mare de fibre
  • Prezenţa de grăsimi benefice monosaturate datorate acidului oleic care se găseşte din abundenţă în fruct
  • Consumul acestui fruct reduce presiunea sângelui şi previne atacul de cord
  • În afară de aceste beneficii, fructul de avocado poate constitui el însuşi o masă în sine, fiind extrem de apreciat în salate

Căpşuni

Paleta de culori în care se găseşte acest fruct, forma care îl caracterizează şi mai ales gustul inconfundabil, fac din căpşuni unul dintre cele mai apreciate fructe de pe mesele românilor. În afară de faptul că acest fruct aduce un aport nutriţional mare organismului, consumul de căpşuni vine cu avantaje importante precum:

  • Conţinut mare de vitamina C asociat cu magneziu şi potasiu
  • Indice glicemic mic, ceea ce îl face benefic pentru consum de către bolnavii de diabet
  • O capacitate antioxidantă extrem de mare, care reduce riscul de apariţie a bolilor cronice
  • Prevenţia apariţiei de tumori cancerigene

Fructul se pretează consumului ca atare dar şi sub formă de sucuri naturale sau fresh-uri de vară

Grapefruit

Face parte din familia citricelor şi este uşor de recunoscut datorită mărimii şi culorii miezului, care variază de la un galben pai la un roşu sângeriu. Aportul nutriţional pe care îl aduce organismului uman este unul important, de aceea este prezent în orice dietă care are ca scop scăderea în greutate, fără daune pentru sănătate. Fructul de grapefruit vine la pachet cu următoarele avantaje deloc neglijabile pentru organism:

  • Reduce nivelul din sânge a colesterolului „rău”
  • Consumul des de grapefruit previne formarea pietrelor la rinichi
  • Reduce în mod semnificativ nivelul de insulină din sânge, ideal pentru bolnavii de diabet
  • Conţine un nivel mare de vitamine şi minerale

Fructul este indicat pentru consum dar şi pentru realizarea de sucuri prin presare la rece.

Merele

Aceste banale fructe cu care suntem obişnuiţi nu sunt numai populare datorită preţului scăzut de achiziţie dar sunt extrem de benefice pentru organism. Într-o largă varietate de culori şi gusturi, merele sunt de departe cele mai la îndemână fructe, pe care nu trebuie să eziţi să le incluzi în alimentaţia zilnică. Deşi atât de obişnuite, merele aduc o serie de avantaje pentru sănătate:

  • Aport mare de substanţe nutriţionale pentru organismul uman
  • Conţinut masiv de fibre şi vitamina C
  • Prezenta potasiului, a vitaminei K , precum şi a vitaminei B
  • Efect bun antioxidant
  • Conţinut mare de pectină

Consumul regulat de mere este dovedit medical că previne apariţia diabetului de tip 2 şi reduce în mod semnificativ apariţia de boli severe precum cea de cancer sau Alzheimer. În plus, merele îmbunătăţesc starea generală de bine a organismului şi contribuie decisiv la o digestie mai bună. Merele se pretează la consumul sub formă de sucuri extrase la rece, un pahar cu un asemenea suc fiind excelent pentru începerea unei zile obişnuite de muncă.

Pepenele verde

Cunoscut sub denumirea de lubeniţă sau harbuz, pepenele verde se găseşte din abundenţă în ţara noastră şi este un minunat mijloc de a ne îmbunătăţi sănătatea consumându-l. Cu origini în Africa, fructul face parte din familia Cucurbitacee şi se găseşte într-o varietate mare de forme şi culori. Cele mai întâlnite culori ale lubeniţei sunt cea de galben, roz şi roşu. Deşi atât de cunoscut consumatorilor români, puţini dintre aceştia cunosc efectele pozitive pe care le aduc sănătăţii prin calităţile pe care le are, calităţi care se evidenţiază în:

  • Prezenţa masivă a vitaminei de tip A şi C
  • Antioxidanţi puternici de tip lycopen, carotenoid şi cucurbitacin E
  • Conţinut mare de apă, în procent de 92%, ceea ce îl face cel mai hidratant fruct din lume
  • Reducerea colesterolului şi îmbunătăţirea circulaţiei sângelui
  • Reduce apariţia de boli digestive şi previne apariţia cancerului

Chiar dacă mulţi dintre noi eliminăm sâmburii pepenului şi alegem să mâncăm doar miezul dulce şi crocant, trebuie să ştii că şi seminţele acestuia nu sunt de aruncat. Ele au din plin vitamina E, vitamină care este depozitată de către organismul uman pentru o scurtă perioadă de timp. Tocmai de aceea sâmburii de pepene verde nu trebuie trecuţi cu vederea pentru că ei au un puternic efect antioxidant şi ajută la protecţia celulelor împotriva efectelor dăunătoare ale fumatului, radiaţiilor şi ale poluării atmosferice.

Indiferent ce fructe alegi să consumi trebuie să fii conştient de beneficiile aduse. Pline de nutrienţi, fibre şi vitamine, contribuie la menţinerea unei stări de sănătate bune, te feresc de boli cronice şi îţi dau necesarul de energie cu care poţi parcurge o zi întreagă. Consumă-le şi rămâi sănătos cât mai multă vreme!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.