Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au primit, vineri, flacăra olimpică, în cadrul unei ceremonii la Atena, înaintea unei ştafete care se va încheia cu ceremonia de deschidere a JO, la 26 iulie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Flacăra a ajuns la stadionul Panathenaic din centrul Atenei, locul unde s-au desfăşurat primele Jocuri Olimpice moderne în 1896, după o ştafetă de 11 zile prin Grecia şi după ce a fost aprinsă în Olympia antică săptămâna trecută.

Câteva mii de fani şi turişti s-au aflat în tribune, într-o după-amiază însorită, în timp ce şeful Paris 2024, Tony Estanguet, a primit torţa de la preşedintele Comitetului Olimpic Grec, Spyros Capralos.

El a purtat-o în afara stadionului, iar flacăra va fi păstrată într-un felinar peste noapte la Ambasada Franţei din capitala Greciei.

Va pleca sâmbătă la bordul navei cu trei catarge "Belem" spre portul francez Marsilia, unde va ajunge la 8 mai.

Se estimează că aproximativ 150.000 de spectatori vor asista la ceremonia din portul vechi din Marsilia, care va găzdui competiţiile olimpice de navigaţie.

Ultimul purtător al torţei în Marsilia va urca pe acoperişul stadionului Velodrome la 9 mai. Marsilia a fost fondată de coloniştii greci din Phocaea în jurul anului 600 î.Hr.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.