Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare la alegerile locale din 9 iunie, Ionel Bogdan, anunţă că şi propune dezvoltarea a minim un parc industrial în Baia Mare, pentru a reporni economia municipiului Baia Mare şi a oferi locuri de muncă bine plătite pentru băimăreni. Ionel Bogdan a reuşit să pună în practică dezvoltarea a 7 parcuri industriale în Maramureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PNL Maramureş arată că ”preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare la alegerile locale din 9 iunie, Ionel Bogdan, are experienţă în atragerea de fonduri europene, dar şi în dezvoltarea economică a judeţului”.

”Ionel Bogdan a reuşit să pună în practică dezvoltarea a 7 parcuri industriale în Maramureş, precizează liberalii. Ionel Ovidiu Bogdan a dovedit că este omul potrivit de care are nevoie Maramureşul pentru a ajunge pe drumul dezvoltării. A dovedit asta în ultimii trei ani şi jumătate, prin diversele iniţiative şi proiecte implementate la nivelul Consiliului Judeţean Maramureş. În judeţul nostru sunt în curs de dezvoltare 7 parcuri industriale de specializare inteligentă la Baia Sprie, Fărcaşa, Târgu Lăpuş, Şomcuta Mare, Bogdan Vodă, Mireşu Mare şi Giuleşti”, arată PNL.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Vreau să repornim şi economia municipiului Baia Mare, să oferim locuri de muncă bine plătite pentru băimăreni. Voi susţine mediul de afaceri local printr-un set de măsuri de sprijin aplicate la nivelul administraţiei publice locale. Pentru parcul industrial pe care vreau să îl dezvoltăm urgent în Baia Mare avem mai multe opţiuni: strada Europa, zona Aramis/Maravet sau zona Romplumb. Acestea pot fi dezvoltate din punct de vedere industrial. Putem găsi o soluţie, prin dialog şi un parteneriat public – privat, important este să vedem cât mai curând realizat un astfel de proiect în Baia Mare. Cea mai bună opţiune consider că este platforma Cuprom. Primul pas aici este medierea, prin implicarea proprietarilor actuali, în găsirea de soluţii de finanţare pentru recuperarea acestei zone cu destinaţie de producţie”, spune Bogdan.

Ionel Bogdan arată că va iniţia discuţii cu proprietarii terenurilor degradate pentru ecologizare şi apoi integrare în spaţiul urban al oraşului: fosta platformă industrială Cuprom, Romplumb şi Flotaţia Centrală". Acesta a discutat cu angajaţii companiei Aramis, producător şi exportator de mobilă din Baia Mare, cel mai mare angajator din Maramureş.

Potrivit PNL Maramureş, zona Metropolitană, implicit Baia Mare, are nevoie de dezvoltarea unui sistem de transport integrat: suplimentarea curselor, dezvoltarea rutelor, mijloace de transport moderne şi staţii reabilitate

"Trebuie să generăm dezvoltarea la nivelul zonei metropolitane. De la dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă bine plătite şi până la transportul în comun, trebuie să gândim la un nivel superior administraţia publică locală. Este momentul să acţionăm ca oraşele pe care le admirăm, cum este Oradea. Avem nevoie de un sistem de transport public integrat, mijloace de transport moderne, suplimentarea curselor şi reabilitarea staţiilor pe toate rutele din Baia Mare şi localităţile din zona metropolitană. Baia Mare trebuie să funcţioneze ca un motor al judeţului, dar acum funcţionează ca o frână. Aşa nu se mai poate! Fără Primăria Baia Mare şi Zona Metropolitană Baia Mare, judeţul pierde an de an oportunităţi: locuri de muncă, turişti, tineri. Iar băimărenii sunt primii care decontează aceste pierderi din buzunarul lor şi din timpul lor", a spus Ionel Bogdan.

Ionel Bogdan spune că va lansa planul pentru Baia Mare după Paşti.

"Planul lui Bogdan pentru Baia Mare, pe care îl voi face public după sărbătorile pascale, este o poartă deschisă pentru toţi cei care muncesc cu folos, care ştiu că Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă. Planul lui Bogdan pentru Baia Mare înseamnă respect pentru toţi cei care au muncit şi muncesc cu folos pentru oraşul şi judeţul nostru, care au pus oraşul nostru pe primul loc. Planul lui Bogdan pentru Baia Mare este despre viitor, dar şi despre continuitate. Vreau să ducem mai departe proiectele valoroase şi prea mult timp amânate. În acelaşi timp, vreau să-i redăm oraşului nostru viziunea şi curajul de care are nevoie pentru a-şi ocupa locul cuvenit printre municipiile importante ale României! Stă în puterea noastră, a tuturor să punem Baia Mare pe primul loc!", a declarat Ionel Bogdan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.