O delegaţie nord-coreeană condusă de ministrul pentru comerţ internaţional vizitează Iranul, a anunţat miercuri presa oficială de la Phenian, într-un rar anunţ public al unui schimb de informaţii între cele două ţări despre care se crede că au legături militare secrete, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul pentru relaţii economice externe, Yun Jong Ho, a plecat marţi de la Phenian cu avionul, conducând o delegaţie a ministerului care va vizita Iranul, a declarat agenţia de ştiri KCNA a Coreei de Nord, fără a oferi alte detalii.

Coreea de Nord şi Iranul sunt suspectate de mult timp că au cooperat în ceea ce priveşte programele de rachete balistice, făcând probabil schimb de expertiză tehnică şi de componente care au intrat în fabricarea acestora.

Iranul a furnizat un număr mare de rachete balistice Rusiei pentru a fi folosite în războiul său cu Ucraina, a relatat Reuters în februarie. Coreea de Nord este, de asemenea, suspectată că a furnizat Rusiei rachete şi artilerie, deşi ambele ţări au negat acuzaţiile.

Yun a lucrat anterior la legăturile ţării cu Siria, potrivit bazei de date a guvernului sud-coreean. El a fost activ în schimburile tot mai intense ale ţării cu Rusia, la începutul acestei luni conducând o delegaţie care a vizitat Moscova, potrivit KCNA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.