Un deputat din cadrul Partidului Finlandezilor (extremă dreapta) este suspectat de implicare într-un incident cu arme de foc, vineri seara, la Helsinki, anunţă un reprezentant al formaţiunii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un deputat din partidul nostru a fost implicat într-un incident, la Helsinki, noaptea trecută. Desfăşurarea evenimentelor nu este clară pentru moment. Poliţia anchetează, iar noi aşteptăm informaţii mai ample. Vă vom informa imediat ce aflăm mai multe”, anunţă pe X secretarul partidului, Harri Vuorenpää

DOI PARLAMENTARI IMPLICAŢI

Potrivit ziarului Seiska, doi membri ai Parlamentului au ieşit vineri seara în centrul  oraşului Helsinki.

Unul dintre ei ar fi tras cu o armă la ieşirea din clubul de noapte Bar Ihku.

Articolul a fost postat de către ministrul Finanţelor, Riikka Purra, preşedinta Partidului Finlandezilor.

În cazul în care faptele se adeveresc, ”este vorba, evident, despre un incident grav, cu consecinţe importante”, a declarat Yle Riikka Purra.

Mai multe publicaţii finlandeze scriu că parlamentarul respectiv, pe care-l identifică ca fiind Timo Vornanen, a fost reţinut.

El este acuzat de violenţe agravante şi de încălcarea legislaţiei armelor de foc.

Bărbatul este poliţist de profesie, potrivit site-ului său, şi îi place să vâneze în timpul liber.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.