Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit din nou, joi seară, despre aşa-numita ”mafie imobiliară”, el definind acest termen. Edilul a susţinut că, dintre autorizaţiile emise în mandatul anterior şi care sunt contestate de vecini în instanţă, 50% sunt anulate. Dan a concluzionat că ”gradul de ilegalitate e foarte mare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Mafie imobiliară înseamnă să corupi autoritatea publică. Adică tu, de exemplu, să nu ai voie să construieşti pe un spaţiu verde şi autoritatea publică să-ţi dea voie să construieşti, cum e cazul în Modrogan, cum e cazul Kiseleff 45, aşa-numitele grădini Versailles ale Bucureştiului. Am câştigat şi într-un caz şi în celălalt. Sau vă mai spun un lucru: dintre autorizaţiile emise în mandatul anterior şi care sunt contestate de vecini în instanţă, 50% sunt anulate în instanţă, deci gradul de ilegalitate e foarte mare. Mafie imobiliară este, de asemenea, când grupul acesta de dezvoltatori e mai puternic decât statul român, influenţează inclusiv deciziile Parlamentului. Vă dau un exemplu care pentru mine e şocant: noi avem o lege, pentru orice act administrativ emis de o autoritate există nişte termene în care oricine are interes poate să le conteste şi există o lege specială pentru un ONG care atacă o autorizaţie de construire, el are alte reguli decât toată lumea”, a declarat Nicuşor Dan, joi seară, la Antena 3.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Edilul a spus că este ”cel mai grav” atunci când dezvoltatorii se îndreaptă în instanţă împotriva persoanelor fizice din ONG-uri care ”îndrăznesc” să le conteste proiectele.
 
Nicuşor Dan a menţionat că ”imediat după campania electorală” Primăria va avea o primă variantă a Planului Urbanistic General.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.