Guvernul Ungariei intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar, pentru defăimare, într-un conflict legat de o taxă specială, potrivit şefului de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se vor deschide proceduri împotriva Spar, în instanţă şi probabil pentru defăimare”, a spus Gergely Gulyas.

Spar nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Guvernul austriac şi Spar au trimis scrisori comisarilor Uniunii Europene, în martie, spunând că o taxă specială introdusă în 2020 a discriminat comercianţii cu amănuntul străini din Ungaria şi, prin urmare, a încălcat legislaţia UE.

Comisia Europeană a declarat pe 5 aprilie că examinează plângerile şi că ”va asigura o supraveghere adecvată”.

Taxele impuse comercianţilor cu amănuntul din Ungaria au crescut până la 4,5% din venituri de când guvernul a anunţat taxa specială, a declarat CEO-ul Spar Austria, Hans Reisch, în scrisorile din 4, 11 şi 20 martie.

”Comercianţii cu amănuntul străini, inclusiv SPAR Ungaria... se confruntă cu cea mai mare categorie de impozitare a impozitului special”, a scris Reisch într-o scrisoare văzută de Reuters, adăugând că firmele ungare care operează în lanţuri de franciză beneficiază în mod constant de o cotă de impozitare mai mică, de până la 1%.

Taxa îi obligă pe comercianţii străini să opereze în pierdere, deoarece marjele de profit din sectorul de retail sunt mai mici de 4,5%, a spus Reisch.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.