Consiliul Judeţean Sibiu anunţă că investeşte 10,4 milioane lei în dezvoltarea turismului în munţii Cindrel, Lotru şi Făgăraş. În cadrul proiectului va fi reabilitată, modernizată şi dotată Baza Salvamont de la Bâlea Lac, va fi construit un punct de belvedere pe Vârful Bătrâna din Munţii Cindrel, iar pe Vârful Prejba, din Munţii Lotru, va fi clădit un refugiu montan cu punct de belvedere.
”Consiliul Judeţean Sibiu investeşte 10,4 milioane lei în dezvoltarea turismului în munţii Cindrel, Lotru şi Făgăraş. „Protejarea şi valorificarea în scop turistic a patrimoniului natural şi creşterea siguranţei turiştilor în zona munţilor Cindrel, Lotru şi Făgăraş, judeţul Sibiu” este titlul proiectului aprobat pentru finanţare prin Programul Regiunea Centru 2021- 2027”, anunţă CJ Sibiu.
Contractul de finanţare a fost semnat marţi, 4 februarie, de către preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, şi de directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu.
În cadrul proiectului va fi reabilitată, modernizată şi dotată Baza Salvamont de la Bâlea Lac, va fi construit un punct de belvedere pe Vârful Bătrâna din Munţii Cindrel, iar pe Vârful Prejba, din Munţii Lotru, va fi clădit un refugiu montan cu punct de belvedere.
„Odată cu deprecierea fostei cabane de la „Prejba”, turiştii şi salvatorii montani au fost privaţi de un loc în care să se poată adăposti în caz de vreme rea sau pe timp de noapte. În „Lotru”, prin programul „Anii Drumeţiei”, deja am amenajat şi extins trasee de ecoturism, astfel încât viitorul refugiu vine în completarea investiţiilor în infrastructura turistică a acestei frumoase zone din judeţul nostru”, a declarat Daniela Cîmpean.
Valoarea totală a contractului de finanţare este de 10,4 milioane lei, din care 9,49 milioane lei sunt fonduri nerambursabile acordate de ADR Centru, 925.000 lei reprezintă cheltuieli neeligibile suportate de Consiliului Judeţean Sibiu, la care se adaugă şi o contribuţie obligatorie de 2%, respectiv 189.000 lei.
Pentru a putea derula acest proiect, administraţia judeţeană a încheiat parteneriate cu primăriile Răşinari, Cârţişoara şi Sadu, promovând astfel noi investiţii în infrastructura turistică a celor trei grupe de munţi din judeţul Sibiu.
![viewscnt](http://viewscnt.1616.ro/c.gif?id=21924195&pid=2701)
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.