Candidatul PNL la Primăria Generală, Sebastian Burduja, a transmis vineri că pe mandatul lui Nicuşor Dan, datoriile Primăriei Generale au crescut cu aproape 2 miliarde de lei pe termen lung şi cu jumătate de miliard de lei per total, el acuzându-l pe actualul primar că adică a rostogolit datorii şi a crescut datoria totală. El mai spune că pe dobânzi plătim cu aproape 100 de milioane de lei mai mult, iar datoria Termoenergetică faţă de ELCEN a crescut pe mandatul său aproape de 5 ori: de la 244 de milioane lei la peste 1 miliard de lei. ”Să fie clar: administraţia Bucureştiului din 2016-2020 a fost un mare eşec, dar – din păcate pentru bucureşteni – actuala administraţie nu doar că nu a „scos primăria din faliment”, aşa cum minte permanent, ci a băgat primăria şi mai adânc în groapă”, afirmă Burduja.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Da, campania aceasta este despre valori. Şi adevăr. Aseară, la un post de televiziune, Nicuşor Dan s-a chinuit să ne spună cum a redus de fapt datoriile PMB, dar a minţit poporul cu televizorul. A venit cu hârtiile din trimestrul III (septembrie 2023), ca să dea bine. Doar că bilanţul real de la final de 2023 este cel prezentat de mine ieri în faţa Primăriei Generale şi ne arată clar că pe mandatul său datoriile Primăriei Generale AU CRESCUT cu aproape 2 miliarde de lei pe termen lung şi cu jumătate de miliard de lei per total”, scrie Sebastian Burduja într-o postare. 
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
El arată că primarul Capitalei ”a rostogolit datorii şi a crescut datoria totală, deşi a avut venituri în 2023 cu aproape 3 miliarde de lei MAI MARI decât în 2020”.
 
”Pe dobânzi plătim cu aproape 100 de milioane de lei mai mult, iar datoria Termoenergetică faţă de ELCEN a crescut pe mandatul său aproape de 5 ori: de la 244 de milioane lei la peste 1 miliard de lei”, subliniază Burduja. 
 
”Să fie clar: administraţia Bucureştiului din 2016-2020 a fost un mare eşec, dar – din păcate pentru bucureşteni – actuala administraţie nu doar că nu a „scos primăria din faliment”, aşa cum minte permanent, ci a băgat primăria şi mai adânc în groapă.  Tot ce am arătat e bazat pe matematică pură, iar „argumentele” pe care Nicuşor Dan le foloseşte pentru a încerca să ne demonstreze că nu a mâncat „usturoi”reprezintă doar o nouă mare minciună. Mai grav, este principala scuză pe care o foloseşte ori de câte ori cineva îndrăzneşte să îi arate că nu a făcut nimic. De aceea refuză dezbaterile, pentru că încearcă să ascundă realitatea. Dar bucureştenii nu mai pot fi păcăliţi”, menţionează Sebastian Burduja. 
 
El arată că ”acest oraş nu se va face niciodată bine prin minciună”.
 
”A venit timpul să spunem adevărul şi să schimbăm Bucureştiul”, a continuat Burduja. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.