La lansarea candidaturii sale pentru al doilea mandat de preşedinte al Consiliului judeţean Timiş, de sâmbătă, Alin Nica a vorbit despre modelul de conduită pe care doreşte să îl impună în politică şi administraţie, dar a subliniat şi că „dacă ai bun simţ şi responsabilitate în politică eşti un fraier”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dacă ai bun simţ şi responsabilitate în politică eşti un fraier”, şi-a început discursul Alin Nica în faţa susţinătorilor săi de la Forţa Dreptei, USR şi PMP la lansarea candidaturii pentru al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

„Responsabilitatea e demodată în politica din România pentru că politicianul urmăreşte cu totul altceva, cum să îi fie bine, cum să combine sau să se combine. Să ambaleze frumos mizeria sau lipsa de competenţă şi să îmbrace în haine de firmă diletantismul, trecutul dubios şi lipsa de performanţă. M-am luptat cu toate aceste chestiuni de când am început politica.”, a spus Alin Nica.

Nica a vorbit despre modelul de conduită pe care doreşte să îl impună în politică şi administraţie după alegerile din 9 iunie: „Timişul şi Timişoara nu merită să încapă pe mâinile acestor escroci politici de la PSD şi de la vasalii lor din PNL. Timişul şi Timişoara merită respect. Noi nu cerşim bani la Bucureşti. Solicităm ceea ce ni se cuvine şi dorim să impunem un model de conduită administrativă, dar mai ales politică. 9 iunie e momentul în care Timişoara să dea un nou semnal că această clasă politică care s-a degradat în ultimii 30 de ani trebuie să se schimbe, nu doar de faţadă, cosmetizând lideri sau împachetând gunoiul într-un ambalaj frumos, ci prin promovarea unor oameni de valoare, a unor politici publice centrate pe cetăţean şi prin schimbarea acestui mod pervertit de a acţiona în spaţiul public. Nu poţi să ai pupături dulci peste flegme groase”, a afirmat Nica

Candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru şefia CJ Timiş a criticat în termeni duri, în discursul său, PSD. Despre Alianţa PSD-PNL spune că este „un Frankenstein al politicii româneşti”.

„PSD nu s-a schimbat şi nu se va schimba niciodată în bine. PSD doreşte să ţină România în sărăcie ca să fie mai uşor de cumpărat. Ei au crezut că reţeta aceasta pe care o folosesc în alte zone din ţară va merge şi aici la Timişoara. Nu merge la Timişoara cu mita electorală din banii noştri, publici. Timişoreanul gândeşte. Ştie că e principalul contributor la bugetul statului şi ştie că nu i se returnează pe măsură veniturile pe care le dă la capitală. Dar poate cel mai important lucru, şi e modul păgubos de a face politică, este că dacă nu te recomandă nimic, dacă ai un trecut dubios, daca poate ai fost hoţ de buzunare prin străinătate, ai toate şansele să faci carieră în PSD. (...) Avem de dat o luptă feroce cu PSD-PNL, acest Frankenstein al politicii româneşti. E o ciudăţenie. Avem instrumentul ca să doborâm această fiară. Ştampila din 9 iunie”, a adăugat Nica.

Nica a continuat cu critici directe faţă de adversarii principali din PSD.

„Ştiţi care este unitatea de măsură a mediocrităţii în politică? Ciolacul. Dacă vrei să calculezi cât de mediocru este un om politic: un ciolac, doi ciolaci. Trei ciolaci. Un simonis cred că este egal cu 10 ciolaci. Ne vom lupta cu toţi ciolacii din PSD şi cu toate măciucile PSD-ului din PNL şi vom câştiga”, a precizat Nica.

Echipa lui Nica este formată din 9 consilieri USR, 7 de la Forţa Dreptei şi 2 PMP. Alin Nica deschide şi lista de consilieri judeţeni ai Alianţei Dreapta Unită.

Tot sâmbătă, Alin Nica a anunţat lansarea platformei „Sunt cu Nica”; acolo îşi prezintă profilul, principalele realizări din primul mandat şi programul politic de candidatură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.