Un autobuz de pasageri care transporta 20 de persoane a căzut vineri de pe un pod în râul Moika, în centrul oraşului Sankt Petersburg. Cel puţin patru persoane au murit, iar şase au fost spitalizate, potrivit agenţiei oficiale TASS, în timp ce contul local de Telegram Fontanka susţine că sunt şase morţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre persoanele spitalizate, patru sunt în comă, iar doi sunt în stare gravă, potrivit TASS.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei locale 13:00 (şi a României), când autobuzul de pasageri a căzut în râul Moika de pe podul Poţeluev, pe strada Bolşaia Morskaia. Potrivit datelor preliminare, în momentul accidentului, în vehicul se aflau aproximativ 20 de persoane.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Nu se ştie exact ce s-a întâmplat, dar cert este că vremea era rea, iar şoferul a pierdut controlul asupra autobuzului. Potrivit presei locale, autobuzul s-a izbit de două maşini aflate pe pot, a rupt un parapete, a căzut în apă şi s-a scufundat complet. Momentul accidentului a fost surprins de camerele de supraveghere.

În jur de 70 de membri ai serviciilor de urgenţă au intervenit pentru a salva oamenii, care au fost scoşi pe geam. Martorii oculari s-au alăturat luptei contracronometru pentru salvarea pasagerilor, aruncându-le obiecte de care să se agaţe sau pregătindu-se să sară ei înşişi în apă.

Guvernatorul din Sankt Petersburg, Aleksandr Beglov, a supervizat personal operaţiunile de salvare, care în prezent s-au încheiat.

Procuratura din Sankt Petersburg a deschis o anchetă. Şoferul ar fi supravieţuit şi a fost reţinut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.