O dronă din Ucraina a provocat un incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea rusă Kaluga, care se învecinează cu regiunea Moscovei, a relatat vineri agenţia de presă RIA, controlată de stat, citând surse din serviciile de urgenţă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vladislav Şapşa, guvernatorul regiunii Kaluga, care se învecinează cu regiunea mai largă a Moscovei, a declarat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că incendiul a fost stins cu promptitudine. El nu a precizat la ce unitate a avut loc.

RIA a relatat că trei containere cu motorină şi unul cu păcură au fost mistuite de incendiu la rafinăria Pervîi Zavod din Kaluga.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Şapşa a declarat că nu au existat victime în urma atacului.

CITEȘTE ȘI O dronă a fost interceptată la sud de Moscova, fără pagube sau răniţi, anunţă primarul capitalei ruse. Joi, o dronă ucraineană ar fi lovit o rafinărie rusă la 1.500 km distanţă, cea mai lungă rază de acţiune până acum

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Kievului, dar atacurile cu drone asupra instalaţiilor energetice de pe teritoriul Rusiei au devenit mai frecvente în ultimele luni. Ucraina a declarat că, deşi atacurile sale nu vizează civili, distrugerea infrastructurii militare, de transport şi energetice a Rusiei subminează eforturile generale de război ale Moscovei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.