Ministrul Economiei, Florin Spătaru a declarat joi, în cadrul primei reuniuni formale a miniştrilor responsabili de competitivitate, secţiunea Piaţă Internă şi Industrie, că inovarea este unul dintre principalii piloni pe baza cărora UE îşi poate construi competitivitatea pe termen lung şi „pentru a ne îmbunătăţi competitivitatea şi productivitatea avem nevoie de investiţii, simplificare, flexibilitate şi pragmatism”.
”Preşedinţia suedeză a Consiliului UE a organizat, joi, prima reuniune formală, a miniştrilor responsabili de competitivitate, secţiunea Piaţă Internă şi Industrie. În cadrul reuniunii COMPET, România a salutat demersul Comisiei cu privire la propunerea de reglementare în domeniul contractelor de servicii financiare încheiate la distanţă şi a apreciat eforturile depuse în timpul negocierilor”, anunţă ministerul Economiei.
În acest context ministrul Spătaru a menţionat că „România a arătat de la bun început sprijin pentru propunerea Comisiei şi consideră că iniţiativa legislativă rămâne un instrument adecvat pentru asigurarea unui nivel ridicat de protecţie a consumatorilor în mediul digital şi facilitarea liberei circulaţii a serviciilor financiare.”
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Totodată, ”în cadrul secţiunii dedicată aniversării a 30 de ani de Piaţă Unică, ministrul român al economiei a declarat că „30 de ani de piată unică reprezintă multă muncă, provocări, anduranţă, aprofundare, armonizare, rezilienţă, atât din parte Comisiei, cât şi a statelor membre. Întreprinderile europene s-au dezvoltat într-un cadru armonizat, cu norme care încurajează concurenţa echitabilă şi respectă mediul”.
”De asemenea, adoptarea şi utilizarea standardelor a condus la oferirea de produse de înaltă calitate, ceea ce reflectă exigenţele pe care le avem faţă de noi înşişi şi faţă de competitori”, a menţionat el.
Ministrul Economiei a subliniat că „pentru a ne îmbunătăţi competitivitatea şi productivitatea avem nevoie de investiţii, simplificare, flexibilitate şi pragmatism. Instrumentele disponibile la nivel european ar trebui să fie flexibilizate şi simplificate pentru a da un semnal investitorilor că investiţiile în Europa pot avea un randament superior celor din alte zone economice”.
”O atenţie deosebită trebuie acordată industriei care este motorul dezvoltării prin crearea de valoare adăugată şi locuri de muncă, context în care eforturile trebuie concentrate în acestă zonă pentru direcţionarea investiţiilor, finanţării, inclusiv prin dezvoltarea şi implementare noilor tehnologii”, a arătat Spătaru.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.