Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, miercuri seară, după ce tricolorii au obţinut calificarea în optimile de finală ale Campionatului European, că el şi toţi jucătorii săi sunt mândri că sunt români şi au avut parte de o susţinere incredibilă din partea suporterilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Încep prin a face o reverenţă în faţa suporterilor echipei naţionale. Ce am trăit aici probabil trăieşti o daăt în viaţă. Cred că în istoria ecihpei naţionale suporterii nu au fost atât de aporpiaţi de naţională cum au fost acum. Pentru noi cea mai mare preocupare asta este, dorim să nu îi dezamăgim. E momentul nostru, e seara noastră, e seara României, e şi ziua drapelului şi este o bucurie în plus. Suntem mândri că suntem români”, a spus Iordănescu la Pro Arena.

În conferinţa de presă de după meciul cu Slovacia, Iordănescu a mai declarat că este mândru de jucătorii naţionalei.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

“Îi felicit din toat puterea mea pe băieţi. România are talent, are potenţial, şi-a regăsit spiritul pe care nu mai are voie să-l piardă niciodată. Ne dorim să ajungem cât mai departe. N-am cedat, au fost patru jocuri în acest an în care am fost conduşi şi am revenit. Sunt mândru de băieţi şi mergem mai departe. Cu inimă, cu inteligenţă, cu echilibru am reuşit. Faptul că ne-am calificat cu un punct şi am scris istorie e mai mult decât binevenit. A fost Generaţia de Suflet a mea, acum e a tuturor romnilor. Sunt sigur că aceşti băieţi vor inspira multe generaţii. Presiunea turneului e fantastică, dar pentru mine cea mai mare presiune a venit din dorinţa de a răsplăti suporterii pentru tot ceea ce au făcut pentru noi”, a afirmat el.

Edward Iordănescu s-a declarat norocos în cariera de selecţioner. “Sunt norocos să antrenez o generaţie bună, talentată, sufletistă, să am în jurul meu ameni care să dea plus valoare. Nu mi-e ruşine să spun că am avut şansa să antrenez băieţi deosebiţi, am avut încredere în tot ce s-a întâmplat în doi ani şi jumătate”.

“Nu pot să spun că îmi doresc un adversar sau altul. Aşteptăm să vedem ce adversar primim iar de mâine începem pregătirea pentru joc”, a mai afirmat el.

Selecţionerul a calificat drept “fabulos” parcursul naţionalei la Euro. “Dar ne dorim să mergem înainte. Suporterii să fie siguri că băieţii 24 de ore din 24 ştiu ce trăiri au ei şi sunt extrem de capacitaţi”, a precizat Iordănescu.

Edward Iordănescu este de părere, pe de altă parte, că unii oameni care “au aruncat cu noroi” către tricolori ar trebui să prezinte scuze. “În primul rând unii oameni ar trebui să ne prezinte scuze pentru poziţia pe care au avut-o cu privire la acest meci. Cred că a fost clar că ambele echipe au dat totul 80 de minute, iar apoi, bineînţeles, toţi şi-au apărat interesele. Toţi au dat tot ce au avut mai bun. Să vorbeşti înainte de un meci, să arunci cu noroi în echipe, în jucători, în munca noastră şi demnitatea noastră este o ruşine. Ei ar fi trebuit să aştepte şi să vadă şi apoi să ne judece. A fost o ruşine. Nu a fost ceva frumos. Au aruncat aceste mizerii spre noi, dar nu doar spre noi, către fanii noştri şi către toată lumea. Noi am arătat că avem caracter, România luptă mereu cu caracter şi dacă pierdeam şi plecam acasă, plecam acasă, dar cu demnitatea intactă”, a spus el, fără să menţioneze nume.

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică, miercuri, la Campionatul European din Germania, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Tricolorii au remizat în ultima etapă a grupelor cu Slovacia, scor 1-1, iar Ucraina a terminat la egalitate cu Belgia, scor 0-0. România a încheiat grupa E pe primul loc. Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală. La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale tricolorii nu s-au calificat.

Golul României a fost marcat de Răzvan Marin, din penalti, în minutul 37 (penalti), în timp ce pentru slovaci a punctat Duda (24).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.