Sârbul Novak Djokovici a câştigat, duminică, la Paris, singurul trofeu care îi lipsea din palmares, aurul olimpic. Djokovici, care l-a învins în finala Jocurilor Olimpice pe spaniolul Carlos Alcaraz, a plâns după ce a obţinut victoria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - 

Sârbul Novak Djokovici a declarat, duminică, după ce a câştigat titlul olimpic învingându-l în finala de la Paris pe Carlos Alcaraz, că este în stare de şoc şi că s-a dăruit total pentru a reuşi această performanţă la vârsta de 37 de ani.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
CITEȘTE ȘI JO - tenis: Novak Djokovici, după ce a devenit campion olimpic: În sfârşit am reuşit! A fost o bătălie incredibilă

Spaniolul Carlos Alcaraz, vicecampion olimpic după ce a fost învins în finala de la Paris de sârbul Novak Djokovici, a plâns după meci, el spunând că este dureros că a pierdut astfel, dar totodată este mândru de el.

CITEȘTE ȘI JO – tenis: Alcaraz a plâns după ce a fost învins în finala turneului olimpic: Este dureros să pierzi cum am pierdut eu

ŞTIREA INIŢIALĂ

Djokovici, în vârstă de 37 de ani, s-a impus în faţa tânărului sportiv în vârstă de 21 de ani cu scorul de 7-6 (3), 7-6 (2), în aproape trei ore.

Novk Djokovici a oferit cea mai bună prestaţie a sa din sezonul 2024 în finala împotriva lui Carlos Alcaraz. Novak Djokovici a trecut prin două tie-break-uri, inclusiv într-un prim set epic de 94 de minute, pentru a-şi asigura victoria împotriva marelui său rival şi a deveni campion olimpic la doar opt săptămâni şi jumătate după ce a suferit o operaţie de menisc la piciorul drept.

Cu victoria sa de pe Terenul Philippe-Chatrier, Djokovici şi-a îndeplinit un obiectiv pe care şi-l dorea de mult timp, acela de a obţine singurul trofeu important din tenisul de simplu care i-a scăpat atât de mult timp.

Luna trecută, Djokovici a cedat în faţa lui Alcaraz în finala de la Wimbledon, în singurul său turneu de după operaţia la genunchi, dar acum a devenit al cincilea jucător - după Steffi Graf, Andre Agassi, Rafael Nadal şi Serena Williams - care reuşeşte " Golden Slamul", câştigând toate cele patru titluri majore şi o medalie olimpică de aur la simplu.

Întâlnirea de duminică a fost a doua pe Terenul Philippe-Chatrier între Djokovici, nr. 2 ATP, şi Alcaraz, nr. 3, după ce Djokovici a triumfat în semifinalele Roland Garros 2022.

Potrivit ATP, sârbul este cel mai în vârstă tenismen care a jucat într-un meci pentru medalia de aur, iar Carlos Alcaraz a fost cel mai tânăr finalist de turneu olimpic.

Djokovici mai are în palmares un număr record de 24 de titluri de Grand Slam la simplu şi 40 de titluri ATP Masters 1000. În plus, el s-a aflat 428 de săptămâni în fruntea clasamentului mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.